Stor polisjakt efter misstänkt rattfyllerist

Uppemot tio polispatruller och en helikopter deltog under torsdagskvällen i en massiv jakt på en personbil på bland annat riksväg 40. Mannen stoppades slutligen efter 45 minuters förföljande. Han misstänks nu för en serie olika brott.

ANNONS
|

Jakten startade vid Landvetter södra, där bilen vägrade stanna vid en kontroll. Polisen misstänkte att föraren, en man född 1996, var påverkad.

– Det är en notorisk rattfyllerist som är mycket känd hos oss. Han måste stoppas, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

Många lediga just då

Det omfattande pådraget förklarar han med att polisen hade många resurser lediga just vid tidpunkten.

Enligt GP:s reporter som blev vittne till händelsen ska det ha börjat med att tre polisbilar med blåljus jagade bilen, men efter en stund anslöt fler polisbilar till jakten som gick i hög fart.

Efter en stund deltog även polishelikoptern i förföljandet längs med riksväg 40.

ANNONS

– Det gick rätt fort, säger GP:s reporter Per Sydvik.

Totalt ska uppemot tio polisbilar, från såväl Göteborg som Borås, ha varit inblandade i jakten.

Stannade av sig själv

Bilisten som inledningsvis körde mot Borås vände senare och åkte tillbaka mot Göteborg för att sedan ta en avfart mot Kinna/Skene.

Färden gick vidare mot Sätila. Plötsligt stannade ekipaget och föraren lät sig, utan större dramatik, gripas. Det skedde i närheten av Almered:

– Han insåg väl att loppet var kört, att helikoptern inte skulle släppa taget, summerar Stefan Gustafsson.

Mannen har initialt delgivits misstanke om drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och narkotikainnehav för eget bruk.

ANNONS