Rebecka sommarjobbar som vloggare i hela länet

Att få lön för att resa runt och videodokumentera välkända och dolda pärlor i sommarhalland låter för många som en dröm. För Rebecka Rudhager från Varberg är det verklighet. I sommar har hon arbetat som vloggare.

ANNONS
|

Rebecka Rudhager är i full färd att sätta saxen i filmrullen till vad som ska bli den sista vloggen. På uppdrag av Hallandstrafiken har hon rest runt i länet i jakten på kända och okända smultronställen.

Hur kom det sig att du sökte tjänsten?

– Det var för att det lät jättekul. Det är ett sommarjobb där jag får vara kreativ på flera olika sätt, och jag är en kreativ person så det passade mig superbra. Det är också en jätterolig erfarenhet.

Det bästa med jobbet?

– Jag är väldigt fri att göra filmerna på mitt sätt och hur jag vill ha det. Jag föredrar att skapa lättsamma och personliga filmer med en stor dos humor. Jag gillar kombinationen av att vara ute och resa och sen sitta hemma och redigera filmerna.

ANNONS

Vilket är ditt favoritsmultronställe?

– Kurtinen i Varberg. Det är väldigt mysigt där. Jag var där i fredags och det kommer upp en vlogg därifrån. Det är en gräsplan där det går att leka, grilla, spela brännboll och kubb. Det är väldigt nära havet så man kan bara kila ner och bada efteråt.

Vad får man inte missa som turist i Varberg?

– Har man aldrig varit här förut så ska man gå strandpromenaden, helt klart.

Finns det något ställe som turisterna kanske missar?

– Bua är jättefint, och folk kanske inte riktigt har koll på Bua. Det är lagom stort och det finns flera olika badplatser. Ett gammalt fiskesamhälle med bad och någon mysig restaurang – hela kittet för en perfekt sommardag.

Kommer du fortsätta vlogga på fritiden?

– Det finns ett sug efter att vlogga, men jag vet inte hur jag skulle gå vidare med det. Jag får nog fundera vidare lite. Jag håller på med en tecknad humorserie som heter Vuxen på deltid och jag tänkte återuppta den. Jag har haft en liten paus från den nu när jag har filmat.

Hur kommer du se tillbaka på uppdraget?

– Jag tänker på att det finns så mycket att utforska i Halland, mer än vad man själv tror. Det finns ställen som man vet finns, som Skrea strand och andra större ställen, men det finns även små smultronställen här och var som bör upptäckas.

ANNONS

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

LITE OM:REBECKA RUDHAGER

Ålder: 26 år.

Bor: Varberg.

Sysselsättning: Sommarvloggar för Hallandstrafiken, arbetar som barnskötare och är skapare av den tecknade humorserien Vuxen på deltid som återvänder i höst.

ANNONS