Sofie Kegelaers en Jurgen Snijers van TC De Bergen.
Volledig scherm
Sofie Kegelaers en Jurgen Snijers van TC De Bergen. © Peter Vanderveken

Vanaf maandag onder strikte voorwaarden weer tennis bij TC De Bergen: “Hopelijk houdt iedereen zich aan de regels”

Stilaan worden de corona-touwtjes een beetje losser gelaten. Zo zullen sportievelingen vanaf maandag 4 mei opnieuw een balletje kunnen slaan op hun geliefkoosde tennisvelden. Bij TC De Bergen in Herenthout is men alvast klaar om hun leden te ontvangen, al is het wel zonder de bijhorende ‘after-tennis’ in het café, want dat blijft nog steeds gesloten.

  1. Eedaflegging van opvolgers ontslagnemend schepen Lien Du Four

    Eedafleg­ging van opvolgers ontslagne­mend schepen Lien Du Four

    Op de gemeenteraad van Nijlen legden de opvolgers van voormalig schepen en voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst Lien Du Four (Groen – Open Vld) hun eed af. Liberaal Nicholas Van der Veken neemt de plaats in van Du Four als gemeenteraadslid. Hij was eerder actief in de OCMW-raad. Voormalig schepen van Mobiliteit en Financiën en huidig raadslid Bert Celis (Groen) legde de eed af in de OCMW-raad als nieuwe voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst. Du Four, die voor Groen zetelde, kreeg begin dit jaar de diagnose burn-out en besloot haar ambt neer te leggen.
    Nijlen
  2. ‘De participatieradio’ zet Kempense besturen op weg naar meer burgerinspraak: “Tijd om je inwoners als gelijkwaardige partners te beschouwen”
    PREMIUM

    ‘De participa­tie­ra­dio’ zet Kempense besturen op weg naar meer burgerin­spraak: “Tijd om je inwoners als gelijkwaar­di­ge partners te beschouwen”

    Veel lokale besturen willen hun burgers steeds meer betrekken bij hun beleid, bijvoorbeeld met adviesraden en participatietrajecten. Toch loopt die participatie niet altijd van een leien dakje omdat het gemeentepersoneel al dat extra werk er moeilijk bij kan nemen of niet goed weet hoe het daaraan moet beginnen. Avansa Kempen heeft daarom haar expertise en ervaring in burgerparticipatie gebundeld in een gloednieuw handboek. “De neuzen moeten in dezelfde richting wijzen.”
    Herenthout