Efter att ha sökt av området med hundpatrull hittade polisen både stöldgods och förövare vid morgonens inbrott vid Rossens båtplats. Foto: Niklas Hagman

Slangade bensin och stal ur båtar

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit inbrott i flera båtar vid Rossens båtplats i Horndal på lördagsmorgonen. Två personer ska bland annat ha stulit ur båtarna och slangat bränsle, innan de blev påkomna.

Det var vid 6.30 på lördagsmorgonen som två personer ska ha iakttagits under en pågående stöld vid båtplatsen.

En man och en kvinna ska ha setts bland båtarna och enligt uppgifter från vittnen slangat bensin ur någon båt och stulit en eka som mannen ska ha rott ut med. Paret försvann från platsen efter ett tag.

Dalarna – Blåljus

När polisen kom till Rossens båtplats beslagtogs en bil som misstänks tillhöra gärningsmännen. Med hjälp av bland annat hundpatrull kunde paret hittas i närheten.

Man fann även gods gömt i buskagen i närheten av båtplatsen.

– Troligtvis hade man tänkt att komma tillbaka för att hämta detta senare, säger ett vittne på platsen till SVT Dalarna.

Bland annat ska det ha handlat om fiskeutrustning som stulits ur båtarna. Polisen har även beslagtagit utrustning som man slangar bränsle med.

– Vi har identifierat personerna och hållit förhör med dem, därefter har de fått lämna platsen, säger Jens auf der Heide, regionvakthavande vid polisen.

Paret är nu misstänkta för stöld samt olovligt brukande av den eka som man använt sig av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet