Assisenvoorzitter Laurence Massart.
Volledig scherm
Assisenvoorzitter Laurence Massart. © Photo News

Jurylid gewraakt op proces tegen Mehdi Nemmouche na bizar gesprek met collega

Het assisenproces over de aanslag op het Joods Museum heeft vandaag opnieuw urenlang stil gelegen door een probleem met een van de juryleden. Het zesde jurylid had eind vorige week over het proces gesproken met een collega, die beweerde dat ze Nemmouche voor de aanslag had gezien. De man biechtte dat vanochtend zelf op en werd gewraakt, zei assisenvoorzitter Laurence Massart bij de start van de zitting. 

6 reacties

  • Polutnik Ronald

    5 jaar geleden
    Normaal geen proces , dat is veel geld bespaart . Dadelijk levenslange gevangenisstraf en opgeloste zaak .
  • René Schoeters

    5 jaar geleden
    Waar steken ze toch allemaal ons geld in!
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Hoelang gaat die soap nog duren ? Dar wordt nogal wat tijd verspild !
  • Mario Roman

    5 jaar geleden
    Men zou beginnen denken, dat velen het proces tegen Nemmouche expres willen saboteren.
  • frans de vroede

    5 jaar geleden
    worden de jury leden bedreigd of wat scheelt er . raar .
  1. Zal felbesproken Rwandawet aantal transmigranten voor onze kust terugdringen? “Het zal net erger worden nu Noord-Frankrijk de kampen ontruimt voor de Olympische Spelen”
    PREMIUM

    Zal felbespro­ken Rwandawet aantal transmi­gran­ten voor onze kust terugdrin­gen? “Het zal net erger worden nu Noord-Frank­rijk de kampen ontruimt voor de Olympische Spelen”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak de mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan
  2. N-VA wil 19 Brusselse gemeenten omvormen tot één stadsgewest, met één politiekorps: “Zes zones, wie doet nu zoiets?”
    54

    N-VA wil 19 Brusselse gemeenten omvormen tot één stadsge­west, met één politie­korps: “Zes zones, wie doet nu zoiets?”

    Als het van N-VA afhangt, moeten de negentien Brusselse gemeenten worden samengevoegd en omgevormd tot één stadsgewest. Dat staat in het programma waarmee N-VA in Brussel naar de verkiezingen trekt. De Vlaams-nationalisten hebben vandaag drie zetels in het Brussels parlement. Hun ambitie is om na 9 juni “incontournable” te worden voor de vorming van een Brusselse regering, verklaarde partijvoorzitter Bart De Wever, die om de voorstelling van het programma kracht bij te zetten naar de persconferentie was afgezakt.