Gå direkt till sidans innehåll
Leksands IF Dam

Tipset: De vinner SM–guldet i vår

Linköping HC förlorade finalen mot Luleå HF i våras. 

Och efter att ha varit förhandsfavoriter flera år i följd har de nu även tappat den titeln - till storsatsande Leksands IF.

– Jag tycker det känns bra. Vi kommer använda vår stämpel som underdog till vår fördel, säger Linköpings Anna Kjellbin.

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

På måndagen träffades samtliga tio SDHL-klubbar på Casino Cosmopol i Stockholm för den årliga upptaktsträffen som sker kort inpå starten av serien. 

SDHL startar på fredag när finalisterna från i våras ställs mot varandra. Linköping HC mot Luleå HF - två lag som dessutom varit förhandsfavoriter i SDHL de senaste åren, och varit giganter inom svensk damishockey.

Men på upptaktsträffen kom favoritskapet att lämna Linköping. 

När röster från journalister och experter samlats in så stod det klart att regerande mästarna Luleå HF höll favoritskapet, tillsammans med Leksands IF. 

Ni går in utan press på er i vinter, udda sits?

– Faktiskt, jag tycker det känns bra. Nu har vi ingen yttre press på oss, och jag är ganska övertygad på att vi kommer använda vår stämpel som underdog till vår fördel. 

"Ovanlig sits för oss"

Leksands IF valde också själva under upptaktsträffen att lyfta sitt lag, och vill utmana om en finalplats. 

Ni är favoriter på förhand att nå final. Hur hanterar ni det?

– Det är ju en ovanlig sits för oss, att andra tror på vårt lag inför säsongen. Vi har verkligen inte haft det så förut, även om vi själva alltid tror på oss, säger Sofia Engström och fortsätter:

– Det blir ju en utmaning i sig, även om vi inte ska lyssna så mycket på vad andra tycker och tänker utan vi ska köra vårt race. 

Kommer ni att vara ett topplag?

– Ja, det förväntar jag mig att vi kommer vara. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.