Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trolla fram en felfri hy med foundation

Transparent, medium eller täckande! Trolla fram en felfri hy med skruvbara krämiga foundationstift mättade med snygga pigment som jämnar ut, slätar till och täcker skavanker. 

Teint idole ultra wear stick, Lancôme
Velvet matt foundation stick, Nars
Chubby foundation stick, Clinique

Som med många andra ting i livet är en bra lagd grund det viktigaste knepet när man applicerar en foundation. Det innebär att makeup-basen som läggs på en ren och återfuktad hy inte bara blir vackrare utan också håller längre. 

Grunda alltså ordentligt på morgonen genom att applicera primer efter dagkrämen. Applicera sedan din foundation i en lager på lager teknik beroende på vilken täckningsgrad du vill ha – lätt, medel eller täckande. Tona ut ordentligt så att det inte blir några synliga skarvar längs med käklinjen och vid hårfästet.

Använd en nyans som är så nära din hudton som möjligt. Gå till skönhetsdiskarna och be proffsen om hjälp. På varuhus där varje märke har sin egen disk kan du få tips och testa nyanser. Prova alltid i dagsljus och se om nyansen smälter ihop med färgen på halsen.

LÄS OCKSÅ: K-beauty: Hudvård som tar världen med storm 

Teint idole ultra wear stick, Lancôme

Pris:

EXTERN LÄNK: Billigaste priset på denna foundation just nu – se Prisjakt

Sammetsmjuk konsistens med lite silkig känsla gör att stiftet glider lätt över huden, pigmenten är också lätta att tona ut och ger naken-hy känsla. Kan användas som punktmarkering där man vill jämna till hudtonen, eller över hela ansiktet. Ger allt från ett lätt täckande till heltäckande om man lägger lager-på-lager. Finns i nio nyanser.

LÄS OCKSÅ: Expertens guide: Slipp torr hy i vinter 

Velvet matte foundation stick, Nars

Pris:

EXTERN LÄNK: Billigaste priset på denna foundation just nu – se Prisjakt

Pigmentrikt stick som känns enormt drygt, konsistensen är smidig och seg och kan lätt dras ut över huden. Ena änden av stiftet har en svampapplikator, men jag tycker fingrarna fungerar bättre då värmen gör pigmenten mjukare. Snyggt naturligt resultat med matt finish.  

Chubby foundation stick, Clinique

Pris:

EXTERN LÄNK: Billigaste priset på denna foundation just nu – se Prisjakt

Konsistensen känns lite torrare än de övriga sticken, men pigmenten är ändå sega och lätta att tona ut. Snygga matta nyanser som täcker från lätt till medel. Passar bäst på en hy som inte är alltför torr och som inte har alltför mycket skavanker som ska täckas.  

LÄS OCKSÅ: Så väljer du rätt nyans på foundation – stort test