Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

“Soloseks als vrouw heeft niks dan voordelen”: driekwart doet het, meer dan de helft wil er niet over spreken

Seks & RelatiesSoixante-neuf? Op de motorkap? Vier keer per week? Seks - in al z'n geuren en kleuren - blijft een hot topic. Maar over soloseks reppen we bitter weinig. Voor 64% van de Vlaamse vrouwen voelt masturberen aan als taboe, terwijl drie op de vier het wél doen. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van 'Goed Gevoel'. Hoog tijd om soloseks wat meer aandacht te geven, vinden seksuologen.

13 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Twee lichamen op elkaar afstemmen is supermoeilijk omdat er verschillende ritmes zijn en er ook vrij zelden een 'gelijkheid' in de relatie. Soloseks is snel (zonder veel gedoe) en is gezond voor het lichaam en vangt spanningen op. Mannen als vrouwen kloppen vaak op hun kin maar houden toch van elkaar. Wat is belangrijk ?
  • Polutnik Ronald

    4 jaar geleden
    Niet alle vrouwen komen één of meerdere keren klaar door penetratie , en daarom doen de vrouwen het zelf omdat ze meer feeling hebben met hun zelf .
  • eric meers

    4 jaar geleden
    Veel mannen hier die van zichzelf denken dat ze het warm water hebben uitgevonden op seks gebied . Mannen hebben in 99.9% van de gevallen nog niet eens door dat hun partner aan het faken is , als de vrouw genoeg heeft van het geklungel faked ze een orgasme en misschien wel meerdere , is een win win actie , de vrouw is er vanaf en de man zijn ego is gestreeld en zijn geldbeugel gaat open .
  • Jurgen De doncker

    4 jaar geleden
    Meeste mannen vinden dat ze te weinig sex hebben.aan wie ligt communicatie dan?mannen zeggen bijna nooit nee vrouwen constant.als.vrouwen dit echt doen ben ik enorm ontchoogeld. Waarop omdat ze niet zeggen wat ze willen wat hun man moet doen .niet iedereen weet dat...
  • jintha peeters

    4 jaar geleden
    waarom zou het niet mogen ik heb er niks op tegen dat me vrouw het doet is gezond en de natuur als zij zin heeft n ik ben er niet waarom niet liever dit dat ze vreemd ga