Annons

Ilestedt målskytt igen – nytt säsongsbästa

Tidigare hade Amanda Ilestedt gjort som mest två mål på en säsong. Sex omgångar in i årets Bundesliga har hon gjort tre.
I Bayern Münchens 4–0-seger borta mot Hoffenheim inledde backen målskyttet.
Publicerad 11 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Amanda Ilestedt, här i landslagströjan, har fått en kanonstart på säsongen. Arkivbild.Foto: Anders Andersson/TT

Ilestedt har verkligen fått en strålande start på fotbollssäsongen. Dels har hennes Bayern München inlett säsongen otroligt starkt, med sex raka segrar och 20–0 i målskillnad. Dels har hon själv utgjort ett ovanligt vasst anfallsvapen.

Borta mot Hoffenheim hade matchklockan precis hunnit passera två minuter när Ilestedt höll sig framme på Klara Bühls låga frispark och stötte in 1–0 till bortalaget. Det var Ilestedts tredje mål på sex matcher.

Annons

Tidigare har 27-åringen aldrig gjort fler än två mål på en hel säsong.

Bayern München vann till slut med 4–0 – även Hanna Glas spelade 90 minuter för Bayern – och toppar Bundesliga två poäng före regerande mästarlaget Wolfsburg och Potsdam.

Wolfsburg, utan Fridolina Rolfö som ännu inte är återställd från sin hjärnskakning, åkte på en oväntad poängförlust borta mot Freiburg, 1–1. Zsanett Jakabfi gav Wolfsburg ledningen med 20 minuter kvar, men långt in på tilläggstid kvitterade Hasret Kayikci. Det är första gången sedan december 2018 som Wolfsburg tappar poäng i ligan mot något annat lag än Bayern.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.