Pressmeddelande -

Svedbergs badrum svämmar över av nyheter.

Knappt har året inletts förrän det är dags för en flod av spännande nyheter från badrumsföretaget i det lilla samhället Dalstorp i Västergötland. Svedbergs kommer på bred front och visar att formgivning och funktion kan gå hand i hand. Bland nyheterna märks möbelserien DK, ett flexibelt lådsystem, duschserien Ritual och fler handdukstorkar.

Vild idé bakom nya DK

Formgivarna Morten Voss och Stinne Knudsen fortsätter sin spännande resa med möbelserien DK. Nu har de fångat upp en av de vilda idéer de hade från början. Möbelserien har utvecklats till nya höjder, bland annat med ett benstativ som skapar karaktär och ger ett luftigt intryck.

– Ambitionen har varit att skapa något som känns nytt för marknaden, med fortsatt fokus på det praktiska och det estetiska, säger Stefan Svensson.

Nyheten som inte syns

En av årets stora nyheter är lådkonceptet Box One och Box Two. Med en stabil och praktisk konstruktion som grund går det att göra olika val och tillval som till exempel träinredning och lösa, lite mindre trälådor.

– Vi har ett helhetstänk i allt vi gör, där kommer lådorna in. Med den här satsningen har vi satt fokus på något som kännetecknar hela Svedbergs, flexibilitet och valfrihet, säger Stefan.

En Ritual – flera varianter

Den nya duschserien Ritual finns i flera utföranden. Classic har utanpåliggande blandare och Premium har infälld blandare och takdusch. Båda modellerna tar liten plats, har säkerhetsglas och ger en skön duschupplevelse. I Ritual-serien finns dessutom en hörndusch, en skärmvägg och två nischduschar. Alla snyggt designade med säkerhetsglas och praktiska funktioner.

Handdukstorkar med timer

Svedbergs gör i år en stor satsning på handdukstorkar. Sortimentet, med såväl elstyrda som vattenburna varianter, fyrdubblas. Samtidigt får alla modeller timerfunktion som sparar både energi och miljö.

– Användarvänlighet har varit vårt fokus när vi utvecklat det nya sortimentet med handdukstorkar. Flera modeller har till exempel fått smidiga krokar, avslutar Stefan Svensson.

Svedbergs Badrumsbok 2018 finns nu att beställa på svedbegs.se

Ämnen

  • Livsstil, mode, fritid

Svedbergs startades 1920 som bleckslageri men övergick 1962 till att tillverka badrumsskåp. Under sjuttiotalet utvecklades badrumsmöbler och under åttiotalet började dagens inriktning, att utveckla, tillverka och marknadsföra det kompletta badrummet under egna varumärket Svedbergs. Företaget är marknadsledande i Norden på badrumsmöbler och utvecklar hela tiden sortimentet för att täcka alla behov som konsumenten har i sitt badrum. Moderbolaget Svedbergs i Dalstorp AB bedriver sin verksamhet i Dalstorp, Västergötland där merparten av produktionen sker.

Kontakter

Ove Kalén

Presskontakt Art Director 0321533096