Pressmeddelande -

Tyskland som trendresmål: DZT noterar rekordresultat för åttonde året i rad

Tysklands incoming uppnår rekordresultat för åttonde året i rad. Från januari till december 2017 registrerade Statistisches Bundesamt 83,9 miljoner internationella övernattningar i logianläggningar med tio bäddar eller fler. Detta är en ökning med 3,1 miljoner i jämförelse med föregående år och motsvarar en tillväxt på 3,6 procent.

Petra Hedorfer, styrelseordförande för Deutsche Zentrale für Tourismus, förklarar:

– Tysklands incoming har utvecklats dynamiskt under hela 2017 och årsresultatet visar på en nästan tre gånger så hög tillväxt jämfört med siffrorna från 2016. Orsakerna till det utmärkta resultatet är dels grundläggande ekonomiska faktorer och politisk stabilitet i de viktiga källmarknaderna men framför allt reslandet Tysklands strålande positionering i den internationella konkurrensen. Tyskland åtnjuter särskilt hög popularitet bland semesterresenärer runt om i världen.

Ökad efterfrågan på semesterresor till Tyskland

De privata resorna ökar och fungerar som tillväxtmotorer för tysk incoming. Efter IPK Internationals preliminära siffror för 2017 steg antalet semesterresor till Tyskland med totalt fem procent varav korta resor steg med hela åtta procent och det mindre segmentet ”besök hos släkt och vänner” steg med sju procent.

Ytterligare trender för reseåret 2017 enligt IPK: Inom segmentet semesterresor trendar stadsturismen med ett plus på 15 procent. Onlinebokningar ökar med fem procent i jämförelse med bokningar via fysiska resebyråer och liknande. Bland resesätten har långfärdsbussar vunnit marknadsandelar.

Förväntad minskning från den svenska marknaden

Som Tyska Turistbyrån redan förväntade sig har Sverige med 1 771 096 registrerade övernattningar mellan januari och december 2017 minskat antalet övernattningar med 1,1 procent jämfört med samma period i fjol. Däremot kan vi se en positiv utveckling på antalet övernattningar av Svenskar på Campingplatser i Tyskland, som har ökat med 9,8 procent till 112 231 övernattningar.

Läs mer om reselandet Tyskland på www.germany.travel.

Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Om DZT, Tyska Turistbyråns huvudkontor

Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) är Tysklands nationella turistråd med huvudkontor i Frankfurt am Main. DZT representerar Tyskland som resmål på uppdrag av förbundsministeriet för ekonomi och energi (BMWi) och stöds av denna instans enligt ett beslut i den tyska förbundsdagen. DZT utvecklar och tillhandahåller strategier och produkter för att ytterligare stärka den positiva bilden av tyska resmål utomlands och främja turismen i Tyskland. DZT finns representerat i 32 länder över hela världen. Mer information finns på vårt presscentrum online.

Kontakter

Gustav Svärd

Presskontakt Press- och webbansvarig 08-665 18 85

Relaterat innehåll