Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: biologische druiven populair op Duitse markt

De Duitse markt, die steeds veeleisender wordt, vraagt grote hoeveelheden biologische producten van hoge kwaliteit. Producten uit de biodynamische sector met Demeter-certificering zijn erg populair, waarschijnlijk om dit trendy en hip is.

"We zien dat deze trend een groei doormaakt in Duitsland. We vonden dat we dit niet konden negeren." Dat zegt Salvatore Consoli, oprichter van Si.Fa.BIO.

Biaggio Consoli en Salvatore Consoli (oprichter)

Het Siciliaanse bedrijf is gespecialiseerd in de teelt en afzet van druiven met BGA-aanduiding, afkomstig uit de regio Mazzarrone. Sinds kort houdt het zich ook bezig met biodynamische technieken om aan de groeiende vraag van de Duitse en Zwitserse markten te kunnen voldoen.

"Binnenkort zullen we de eerste gewassen kunnen oogsten die zijn geteeld via de biodynamische methode. We hebben nu kunnen oefenen met de technieken en we gaan dit vanaf volgend seizoen op grote schaal toepassen", zegt Consoli.

"We waren een van de eersten die biologisch introduceerden en nu zijn we wederom de 'uitvinders' met introductie van de biodynamische teelt in het Siciliaanse gebied Mazzarrone, dat over de hele wereld bekend is om haar druiven. Het waren juist onze Duitse en internationale gesprekspartners die ons vroegen om enkele van onze gewassen om te zetten naar biodynamisch", vertelt Consoli.

"De beurs in Berlijn was een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe handelsmogelijkheden te ontdekken en om onze positie in het biologische en biodynamische segment te versterken. Al geruime tijd zijn we bezig met de planning van de teelt zodat we ook aan de meest recente verzoeken kunnen voldoen."

Si.Fa.BIO werd vijf jaar geleden opgericht voor de afzet van fruit uit de omgeving en het is nu een toonaangevend bedrijf op de Europese markt. Vorig jaar was er een opbrengst van 2000 ton biologische gewassen dat is geteeld op een oppervlakte van 80 hectare, mede dankzij de samenwerking met ander telers die al meer dan 15 jaar in deze sector actief zijn.

"Onze kernactiviteit is de Italia druif, maar we hebben ook andere rassen. De druiven worden geteeld in Mazzarrone en deze zien er goed uit door de geschikte grond daar. We telen de Victoria, Black Magic en pitloze druiven van half mei tot eind augustus. Van augustus tot en met november houden we ons bezig met Italia en Red Globe", concludeert Consoli.

Si.Fa.Bio was aanwezig tijdens Biofach in Neurenberg.

Contact:
SiFaBio Srl
Sede Legale: Via Palestro, 536
97019 Vittoria (RG) - Italy
Magazzino: C.da Sciri Sotto
95040 Mazzarrone (CT) - Italy
Email: sifabiosrl@gmail.com

 

Publicatiedatum: