Anne Kyllönen liittyi 3-vuotiaana Kainuun Hiihtoseuraan ja on 30 vuotta myöhemmin samalla tiellä.

Suomen hiihdossa on ollut tapana, että maajoukkueurheilijoita on houkuteltu muihin porukoihin pienehköillä rahasummilla.

– Kun viestejä alkoi tulemaan, ei meillä oikein ollut kolmea hiihtäjää seurassa. Monesti joutui yksin hakemaan viesteistä kovia kisoja, mutta pysyin täällä. Hienoa, että seura kehittynyt ja meillä on näin kova naisten tiimi. Tekemisen meininki seurassa on hyvä junioriurheilusta aikuisurheiluun, Kyllönen kertoi Vantaan Suomen cupin viestivoittajana.

3x5 km (p) viestivoitto irtosi keskiviikkona triolla Anni Alakoski, Heini Hokkanen ja Kyllönen.

– Toinen kausi KHS:ssä mulle, joten tämä on iso juttu, että on päässyt näin kovaan seuraan. Joka viestissä on mahdollisuus taistella voitosta, Alakoski kommentoi.

Anne Kyllönen iski voittajana silmää. PASI LIESIMAA

Hämeenlinnan Hiihtoseura on hallinnut naisten Suomen cupin viestejä, mutta aivan viime aikoina Kainuu on lyönyt kiilaa. Viime kauden viesticupin ykkönen oli Kainuu, mutta koronatynkätalven voitto oli kädenlämpöinen.

Kaudella 2017–18 Kainuu oli ”oikeasti” ykkönen.

– Motivoi paljon, kun yhdessä tehdään hommia. Ei voi olla se heikoin lenkki. Huono päivä näyttäytyy myös muille, Hokkanen sanoo.

Hämeenlinna on voittanut yhdeksästä jaossa olleesta viesticupista kuusi (2013–2017 ja 2019), ollut kerran toinen (2012) ja kahdesti kolmas (2018 ja 2020).

– Positiivista heittoa ja kilpailua, mukavaa taistelua heitä vastaan. Vaatii kaikilta onnistumisen, että pystytään heidät voittamaan, Kyllönen sanoi.

Vantaalla Hämeenlinna taipui kainuulaisille 37 sekuntia.

Anne Kyllönen (vas.), Heini Hokkanen ja Anni Alakoski ovat Kainuun Hiihtoseuran urheilijoita. PASI LIESIMAA