Populära spelare

Populära ligor

Polen säkrade VM-plats efter 4-2-seger - Danmark till playoff

VM-kval Europa

Polen slog Montenegro med 4-2 på hemmaplan och säkrade en plats i VM i Ryssland nästa sommar. Danmark slutade tvåa i gruppen och får ladda om för playoff.

I klippet visas Sporten med Danmarks mål mot Rumänien.

Under söndagskvällen spelades de första matcherna i VM-kvalets slutomgång. I grupp E räckte en poäng för att Polen skulle säkra gruppsegern och en VM-plats. Det blev seger med 4-2 hemma mot Montenegro, vilket innebar att Danmark oavsett resultat inte kunde komma ikapp. Danskarna kryssade hemma mot Rumänien i sin avslutning.

Polen fick en drömöppning mot Montenegro, som fortfarande hade hopp om en playoff-plats. Ett misslyckat skott av Piotr Zielinski blev till en perfekt passning till Krzysztof Maczynski som skickade in 1-0 i den sjätte minuten.

2-0 lät inte vänta på sig. Efter kvartens spel spelade Robert Lewandowski fram Kamil Grosicki som kunde rulla in kvällens andra mål.

Annons

Men Montenegro gav sig inte. I den 78:e minuten reducerade man genom Stefan Mugosa. Och fem minuter senare kvitterade även Zarko Tomasevic. Men kort därefter kom avgörandet från Polen. Robert Lewandowski snappade upp en svag hemåtpass och satte 3-2 och säkrade VM-platsen. Lewandowskis mål gjorde också att Bayern-anfallaren blev den förste europeiske spelare någonsin att göra 16 mål under ett kval. Ett självmål gav sedan  slutresultatet 4-2 i den 87:e minuten.

Den tidigare HBK-spelaren Sead Haksabanovic byttes in för gästerna i den 67:e minuten.

I Köpenhamn kryssade Danmark, 1-1, mot Rumänien. Efter timmens spel satte Christian Eriksen 1-0 från straffpunkten efter att Nicklas Bendtner dragits ner. Ciprian Ioan Deac kvitterade sent för gästerna och matchen slutade 1-1.