Löydä oma ehdokkaasi EU-vaalikoneestamme

Pesälaskijoille tuli kiire lähteä jäille ennen kuin ne sulavat alta – Tähän mennessä on löydetty viisi kuollutta kuuttia

Jo nyt tiedetään, että pesäpoikaskuolleisuus on normaalivuosia suurempi.

Saimaannorpan kannan arvioimiseksi tehtävät jokakeväiset pesälaskennat ovat alkaneet. Kymmenkunta laskentapartiota oli viime viikonloppuna liikkeellä eri puolla Saimaata välillä Joensuu–Puumala. Jo nyt tiedetään, että poikkeuksellisen vähäluminen talvi on aiheuttanut kuuttien kuolemia edellisvuosia enemmän.

– Tämän kevään poikasten kuolemia on tiedossa nyt kaikkiaan viisi kappaletta. Kolme on joutunut pedon saaliiksi, eikä kuutin ruhoakaan ole välttämättä löytynyt, ja kaksi on löytynyt jäältä kuolleena muuten vain, mahdollisesti kuolleena syntyneenä, Metsähallituksen suojelubiologi Jouni Koskelaarvioi sunnuntaina.

– Onneksi on tullut myös ilahduttavia uutisia: laskijat ovat löytäneet myös poikaspesiä ja eläviä kuutteja enemmän, kuin mitä osattiin odottaa, hän sanoo.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa Etelä-Saimaa digi hurjaan tarjoushintaan!

Tilaa 3 kk vain 3,90 €/kk

  • Esaimaa.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Mobiilisovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi-, Kymensanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja mobiilisovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi