Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Miljöpartiet: ”Vår rättspolitik är mer positiv” – men partiet vill bli tuffare

Nyheter
Publicerad: 2018-07-24 12:13

Miljöpartiet vill vara ”lika hårt mot brottslighet som mot miljöförstöring” – samtidigt har partiet aldrig tidigare profilerat sig inom rättspolitiken. Men den rättspolitiske talespersonen Mats Pertoft sätter frågorna i centrum i Veckans Juridik Valspecial och säger att Miljöpartiet ska bli tuffare.

 

Med ökningen av brott är det självklart att kriminalpolitiken även hamnar i centrum för Miljöpartiet. Det säger Mats Pertoft.

– Vi kan ju inte acceptera att demokratin och vårt samhälle förstörs, det är inte acceptabelt, lika lite som det är acceptabelt att miljöbovar förstör vår värld.  

Enligt honom måste Miljöpartiet nu bli tuffare efter som brottsligheten hotar vårt samhälle och leder till ökad otrygghet.

– Det måste vi som förtroendevalda ta på allvar, säger han.

Mats Pertoft kritisera dock andra partier som han menar svartmålar Sverige.

– Tyvärr är det så och att det finns andra partier som vill svartmåla verkligheten. Situationen är allvarlig men vi måste också fokusera på de positiva utvecklingarna och lära oss av dem.

Han anser också att Miljöpartiets rättspolitik är mer positiv jämfört med andra partier. 

– Vi satser väldigt mycket på skolan, socialtjänsten, på det förebyggande samtidigt som vi också är beredda att satsa rejält på polisen. Tyvärr är det många partier som idag bara pratar om den repressiva sidan, nämligen poliser och tvångsåtgärder. 

 

Se Veckans Juridiks utfrågning av partierna

Centerpartiet>>
Moderaterna>>
Sverigedemokraterna>>
Miljöpartiet>>
Vänsterpartiet>>
Liberalerna>>
Socialdemokraterna>>
Kristdemokraterna>>

 

 

 


Anna Wetterqvist
anna.wetterqvist@blendow.se

Dela sidan:
Skriv ut: