Ga naar Content

Oranje hockeydames blikken terug op gewonnen EK-finale

AMSTERDAM Het is 'The Day After'. De Oranje hockeydames blikken vandaag terug op hun succesverhaal tijdens het EK hockey in eigen land. Ze versloegen gisteravond tegenstander België in de EK-finale in Amstelveen met 3-0. Trots overheerst.

"Het was natuurlijk al een groot feest in het stadion toen het eindsignaal klonk", vertelt speelster Kelly Jonker. "Het ererondje op het veld vond ik ook heel erg bijzonder."

Kitty van Male vertelt hoe het verder ging na dat laatste fluitsignaal. "We zijn eerst op de club gebleven bij familie en vrienden." "En daarna lekker de stad ingegaan", vult Kelly aan. "En toen we terugkwamen in het hotel hebben we nog wat pizza gegeten en de champagne stond klaar", aldus Kitty.

Gefocust blijven
Het was Kelly Jonker die met haar stick de 2-0 binnentikte. "Ik dacht ik moet alleen maar bij die tweede paal komen en in positie komen. Dan zie je die bal wel jouw richting op gaan. Er gebeurt veel voor je neus. Je moet echt wel heel gefocust blijven en gelukkig viel die goed. Dan onploft het stadion gewoon. Die energie die er vrijkomt, je ploeggenoten die op je afrennen. Dat is echt wel een verschrikkelijk mooi gevoel."

Mannenfinale
Vandaag waren de dames weer in het stadion, dit maal om te kijken naar de mannenfinale van Oranje tegen België. Vooraf zeiden ze hierover het volgende: "We gaan zo naar de heren", aldus Kitty. "Dan is het ook wel leuk om de andere kant mee te maken en het weer te proeven en te voelen tussen het publiek."

"We weten hoe het is om een finale te spelen in dit stadion", zei Kelly. "Ik hoop echt oprecht dat ze het goed gaan doen. Ik denk dat het een hele gave wedstrijd gaat worden tegen België." En daar had ze helemaal gelijk in.

Foto: ANP/ Koen Suyk