Helsinki-Vantaalle perustetaan koronapiste – näin oireileviin suhtaudutaan

Terveyspisteelle ja koronatestien ottoon haetaan paraikaa henkilökuntaa.

Heinäkuinen Helsinki-Vantaan lentokenttä on ollut pääosin tyhjä, vaikka osa matkustusrajoitteista on jo purettu.

Helsinki-Vantaan lentokentälle avataan terveysneuvontapiste ja koronanäytteenottopiste lähiaikoina. Kaikkia matkustajia ei ole tarkoituksena testata, mutta koronavirukselle tyypillisistä oireista kärsivät ja tartuntaa epäilevät ohjataan terveyspisteeltä testeihin.

Testatut ohjataan jatkamaan matkaa lentokentältä takseilla julkisen liikenteen sijaan. Tietyistä maista saapuville annetaan karanteeniohjeet kentällä. Kaikki Suomeen saapuvat matkustajat saavat myös THL:n päivitetyn matkustajaohjeen.

HUS Diagnostiikkakeskus pyörittää lentokentän pisteitä ja etsii uusille pisteilleen työntekijöitä. Työtä tullaan tekemään kolmessa vuorossa ja myös viikonloppuisin. Henkilökunta palkataan aluksi kolmen kuukauden työsuhteisiin, jotka voivat olla myös osa-aikaisia. Työnhakuilmoituksen mukaan työsuhteet voivat alkaa jo 31. heinäkuuta. Terveydenhuollon ammattipätevyyttä vaaditaan tehtäviin.

Lentokentän terveystoimien tärkeys korostuu, kun matkustajamäärät pikkuhiljaa kasvavat. Kesän aikana Helsinki-Vantaalle on asennettu muun muassa 300 käsihuuhdeannosteluautomaattia ja jaettu matkustajille ja henkilöstölle yli 100 000 kasvosuojainta.

Ylen mukaan elokuun aikana on tarkoituksena lisätä koronaneuvontaa myös Helsingin satamissa ja ohjata ihmiset herkemmin koronatesteihin.

Lentokentän uusien koronatoimien takana on sosiaali- ja terveysministeriön nimittämä koronaepidemian torjunnan koordinoinnin yhteistyöryhmä, jonka perustamisesta hallitus kertoi heinäkuun puolivälissä. Sosiaali- ja terveysministeriön lisäksi työryhmässä mukana ovat sisä-, ulko- ja liikenne- ja viestintäministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, aluehallintovirasto, liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä Finavia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?