Journalist Jeroen van Bergeijk werkte vijf weken undercover bij een distributiecentrum van bol.com.
Volledig scherm
PREMIUM
Journalist Jeroen van Bergeijk werkte vijf weken undercover bij een distributiecentrum van bol.com. © Jiri Büller

Hoe is het om te werken bij bol.com? “De eerste dag kreeg ik een dildo”

de VolkskrantVandaag besteld, morgen in huis, we vinden het normaal. Maar hoe kan dat? Journalist Jeroen van Bergeijk werkte vijf weken in een distributie­centrum van bol.com.

26 reacties

  • Kevin DeLoof

    5 jaar geleden
    Service webwinkels ook veel beter... Maand tijd om terug te sturen en doos moet nie verzegeld zijn, mag gebruikt zijn... Vroeger was service Vandenborre ed nog goed maar nu.. En ook niks meer op voorraad.. Eigen schuld...
  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    En door die goedkope online rommel te kopen doen hersteldiensten gouden zaken en kunnen ze de volle pot rekenen. De vraag aan online kopen is ook: is het echt nieuw? Het kan al even goed bij iemand anders gezeten hebben (of zelfs bij meerdere klanten) voor een paar weken en dan terug gezonden geweest zijn. Zeker zo'n ketens zoals Zalando, bol.com, coolblue zijn daar een goed voorbeeld van. Die zijn heel goed uitgerust om terug gezonden spullen er terug als "nieuw" te laten uitzien.
  • Wim Offermans

    5 jaar geleden
    Coolblue es proberen, al jaren de beste relatie mee.
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Wij zouden bij de plaatselijke zelfstandigen moeten kopen. Maar die bestellen in het geniep zelf bij bol.com en konsoorten wegens de prijs en tevens vlugger geleverd. Levering natuurlijk privé bij bij hun ouders, schoonouders, kinderen, afhalen in postautomaat enz zo kunnen ze een aardig zwart handeltje opzetten. Dus waarom zouden wij die plaatselijke zelfstandige dan moeten steunen.
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Gratis bestaat nu eenmaal niet. Voor alles wat je 'gratis' krijgt moet iemand werken of inleveren. Of denkt er iemand dat al die 'gratis' teruggezonden pakjes zichzelf verplaatsen?