Jongelingen bezorgen Feyenoord zege bij officieus debuut Kelly

Reacties

Feyenoord heeft woensdagavond in Oostenrijk een oefenzege geboekt op SV Darmstad 98: 2-1. Dylan Vente en Naoufal Bannis maakten de doelpunten in het duel met de nummer tien van de Tweede Bundesliga.

Jongelingen bezorgen Feyenoord zege bij officieus debuut Kelly

De Rotterdammers zijn deze week op trainingskamp in Schwaz en speelden woensdag hun eerste oefenpartij van de week. Trainer Jaap Stam koos tegen Darmstadt opnieuw voor een jonge basiself. Zo stonden er met Tyrell Malacia, Achraf El Bouchataoui, Wouter Burger, Crysencio Summerville en Marouan Azarkan vijf tieners aan de aftrap.

Het was een andere jongeling die in de eerste helft de score opende. Dylan Vente kreeg de bal van Wouter Burger uit een hoekschop van Jens Toornstra en schoot uit de draai raak: 1-0. Jeremiah St. Juste en Summerville stichtten daarna nog gevaar, maar er vielen verder geen doelpunten voor rust.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de rust verscheen Feyenoord met elf nieuwe gezichten aan de aftrap. Steven Berghuis was één van de invallers, hij speelde als nummer 10 op het middenveld. De spelmaker, de afgelopen weken veelvuldig onderwerp van gesprek, was al snel dicht bij een beeldige treffer. Zijn gevoelvolle stift ging echter net over het doel van Darmstadt heen.

In plaats daarvan scoorden de Duitsers. Serdar Dursun stond wel heel erg vrij na een snel omschakelmoment en tikte van dichtbij de gelijkmaker binnen: 1-1. Even later liet Brandon Manu van zich spreken. Na een lange solo pegelde hij de bal tegen de lat. Daarna herpakte Feyenoord zich en een kwartier voor tijd was het raak voor de ploeg van Stam. Na een uitstekende actie van Berghuis liet Naoufal Bannis de 2-1 aantekenen.

Feyenoord speelde het restant van de wedstrijd professioneel uit. Een belangrijke rol was daarbij weggelegd voor nieuwe aanwinst Liam Kelly. De van Reading overgekomen Ier liet zich veel zakken tussen de twee centrumverdedigers om als regisseur het spel te verdelen. Bannis kreeg vervolgens nog een behoorlijke kans op de 3-1, maar die ging er niet in. 

Vrijdag staat voor Feyenoord de tweede wedstrijd in Oostenrijk op het programma. Red Bull Salzburg is dan de tegenstander.

Opstelling Feyenoord eerste helft:
Marsman; St. Juste, Botteghin, Van Beek, Malacia; El Bouchataoui, Toornstra, Burger; Summerville, Vente, Azarkan

Opstelling Feyenoord tweede helft:
Evora; Hall, Geertruida, Van der Heijden, Haps; Kelly, Ayoub, Berghuis; Touré, Bannis, Kökcü

'Best raar dat Berghuis kan speculeren over zijn toekomst'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.