Gå direkt till innehåll
Formex Design Talents är utsedda

Pressmeddelande -

Formex Design Talents är utsedda

Nu presenterar Formex vårens designtalanger. De utvalda formgivarna uppvisar en bredd av material så som allt från handblåst glas, naturläder och till något så spännande som komposterbar kaffesump. Området Design Talents, tidigare kallat Young designers, lyfter oetablerade kreatörer och formgivare på inrednings- och designmässan Formex den 17-20 januari.


SVENSKT LÄDER BY ANNA

Svenskt läder by Anna är något som sakta men säkert vuxit fram i samverkan med timmar av lyckat och misslyckat skapande i läder. Anna har länge gillat design, mode och inredning men det är på senare år som hennes stora intresse har blivit mer än en hobby. Hon arbetar med materialet läder för hon älskar den råa känslan och hur underbart det patineras av livet. Kombinationen mellan detaljer, mönster och det råa obehandlade naturgarvade lädret är grundidén till produkterna hos Svenskt läder by Anna.

– Jag älskar hur lädret beter sig och hur mina idéer blir till verkliga accessoarer. Jag inspireras ofta av olika mönster och kontraster. Till exempel inspirerades jag till mönstret "Siv" när jag skalade potatis och det skvätte smutsigt potatisvatten på köksväggen.


OFFEE_STHLM

Marcin Pogorzelski har alltid varit intresserad av förhållandet mellan människa och natur. Redan medan han studerade vid konstuniversitetet i Poznán i Polen utvecklade han system som gav naturen en större plats i vårt vardagsliv. Han har en examen från konst-, design- och konsthantverkshögskolan Konstfack i Stockholm med specialisering i hållbar design och arbetar nu med upcycling av industriavfall och utvecklar nya material genom kreativ återanvändning.

– Offee_sthlm är ett projekt baserat på materialforskning med naturliga produkter för naturen. På Formex presenteras den första produkten – en liten växtkruka. Det är en kompromiss mellan en enkel och tidlös form och komplext biomaterial från avfallsprodukter från kaffe. På ett kreativt sätt återanvänds industriavfall som skapar en helt stabil, men samtidigt återvinningsbar, nedbrytbar och komposterbar produkt. Offee-krukan är resultatet av en djup förståelse för naturliga processer i kombination med hantverk av bästa sort.



NINA JOHANNA CHRISTENSEN

Glasblåsare och formgivare från Malmö som arbetar med både småskalig bruksproduktion och unika verk. Nina söker i sitt arbete efter en enkelhet och råhet. Hon inspireras av olika delar av den fysiska arbetsprocessen till exempel rörelsen när hon snurrar på det varma glaset på pipan och glasets rörelse när det är varmt och flytande. På Formex visar Nina delar av sitt pågående projekt samt sin bruksserie ”A Material in Motion”.

– I mitt arbete vill jag visa min fascination för det organiska och levande i den varma flytande glasmassan. Detta är de egenskaper som fick mig att börja arbeta med glas. Mitt fokus har legat på att just försöka behålla en känsla av rörelse i glasen, lite som att de fortfarande är i rörelse och omformas när du håller i det, ser det, använder det.


DESIGN TALENTS JANUARI 2018

Bukvy Stockholm
Design by Camille Polsk Järfälla
Gaganis Frome, Storbritannien
Hebridoodle Bodø, Norge
Linnéa Teljas Puranen Stockholm
Offee_Sthlm Saltsjö-Boo
MARIA SKÖLDIN Stockholm
Miwo Design Sandhult
Moaré Solna
MUTANT Göteborg
Nina Johanna Christensen Malmö
Ovrebruket Hörnefors
REGROW. Stockholm
SHINYA OGUCHI Tokyo, Japan
SLOYDLAB Göteborg
Studio Cajsa Carlenius Stockholm
Svenskt läder by Anna Billdal
TOOCHE Riga, Lettland
Tove Örnberger Malmö
QiSE Skokloster
ÄLVIS. Göteborg


Ansökan till Design Talents sker med produktbilder samt en personlig beskrivning av designbakgrund. Produkterna ska vara nya på marknaden men färdiga för försäljning. En formgivare kan ställa ut tre gånger, men måste ha nya produkter att visa inför varje gång. Vid urval tittar juryn på nyhetsvärde i idé och form och att det skall bli en mix av produktslag i området. Design Talents anordnas för 20:e gången på Formex i januari.

För mer information www.formex.se eller kontakta:
Christina Olsson, Project Area Manager
+46 8 749 44 28, christina.olsson@stockholmsmassan.se

Liisa Aus, Content & Media Manager
+46 8 749 41 53, liisa.aus@stockholmsmassan.se

Formex arrangeras av Stockholmsmässan och äger rum två gånger per år. Mässan är Nordens ledande mötesplats för nyheter, affärer, trender, kunskap och inspiration inom inredningsbranschen. Formex välkomnar 850 utställare, 23 000 fackbesökare och över 850 medierepresentanter.

Ämnen

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum