Som att vara utomlands

På läktarplats 1 580 åskådare. Galen stämning i Östersund. Då skjuter Egal Saleman hem segern till Umeå med sina sex av åtta på treorna.

– Riktigt kul att vinna den här bortamatchen, man känner sig som man är helt utomlands, de har patriotiska fans med egen sång och allt. Sjukt bra stämning, säger lagkaptenen – Umeå-veteranen som tidigare spelat i Jämtland.

Mer läsning: Saleman sköt hem segern

Även coach Jesper Gustavsson har spelat och coachat i Östersund. I de allra flesta ligamatcher har han nuförtiden låga pulstal… men en sådan här kväll är det annorlunda när hans BSKT härjar vidare och tar ännu en tung bortaseger.

– En galen match med hög puls. Mitt hjärta och min skjorta var i ett, säger Jesper Gustavsson.

Matchens höjdpunkter, bilder från Sportsgrounds sändning.

x x x x x

Bloggen befinner sig utomlands. På det hotell i Riga där slutspelslagen i EEWBL bor. I hissen trängs man med ledare från Dynamo Moskva och nere vid lobbyn hänger många långa damer. Ingen fördjupning mer om detta just nu, men truppen från Good Angels Kosice, Slovakien är utrustade med snitsigare lagdressar än kollegerna från Ryssland.  Udominate har kört ett sent träningspass i matcharenan inför morgondagens semifinalspel. Bloggen återkommer under helgen med rapporter från Riga.

x x x x x

Nu åter till lite surr med Egal Saleman. SM-kvartsfinalerna ska spelas i bäst av tre matcher.  Umeå BSKT kan bli sexa, femma, fyra i sluttabellen. Vad vi vet är att motståndare blir Jämtland, Borås eller Södertälje. Men först ska Umeå avsluta med två hemmamatcher i grundserien.

– Ähh. Vi tar en match i taget. Jag gillar inte att tänka på placeringar. Vi jobbar på för att vara så bra som möjligt när vi spelar. Sedan är det oavsett vad vi blir så att vi blir tuffa att tas med i ett slutspel, säger Egal.

Du har ingen preferens på motståndare i kvartsfinal?

– Nä. Det spelar ingen roll. Om vi spelar bra så kan vi slå alla. Spelar vi mindre bra kan vi förlora.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.