Industry Wire

Geplaatst door Symantec

Symantec onthult de toekomst van Endpoint Security

Utrecht, 3 november 2016 – Symantec Corporation, wereldwijde marktleider op het gebied van cyber security, introduceert Symantec Endpoint Protection 14 – SEP 14. Dit markeert de volgende ontwikkeling in Endpoint innovatie van de leider in endpoint security. Door kunstmatige intelligentie op het Endpoint en in de cloud, is SEP14 de eerste oplossing die essentiële Endpoint-technologieën samenbrengt met geavancerde machine learning en memory exploit mitigation in één enkele agent. Hiermee levert Symantec een meerlaagse oplossing om geavanceerde bedreigingen te stoppen en te kunnen reageren op het Endpoint, ongeacht hoe de aanval is gedaan.

Symantec Endpoint Protection 14 biedt krachtige bescherming in een lichtgewicht pakket, voortbordurend op vooraanstaande 99,9% effectiviteit, lage false positives en een footprint die met 70% gereduceerd is, ten opzichte van de eerdere generatie door nieuwe en geavanceerde cloud lookup capabilities. Symantec beschermt nu 175 miljoen consumenten en zakelijke Endpoints, 163 miljoen e-mailgebruikers, 80 miljoen web proxy-gebruikers en verwerkt dagelijks bijna acht miljard veiligheidsverzoeken. Dit is mogelijk gemaakt door de integratie van Symantec en Blue Coat’s beveiligings-telemetrie.

Functionaliteiten

De snelheid en verfijning van nieuwe bedreigingen zijn een hele uitdaging voor organisaties. Symantec rapporteerde in 2015 meer dan 430 miljoen nieuwe malware en verwacht dat dit cijfer ook dit jaar zal groeien. Om klanten te beschermen tegen deze dreigingen biedt Symantec één enkele oplossing en beheermogelijkheden:

  • Advanced machine learning, aangestuurd door Symantec’s Global Intelligence, geeft toegang tot kennis die niemand anders kan bieden.
  • Integratie van bestaande infrastructuren met gepubliceerde API’s zorgen voor een naadloos beheer van duizenden endpoints op meerdere locaties en in diverse besturingssystemen en platforms.
  • Toegang tot Symantec’s intelligente threat cloud technology vermindert de dagelijkse definitie-updates met 70 procent, met significante vermindering van het bandbreedte-gebruik op het bedrijfsnetwerk tot gevolg.
  • Integratie met Symantec Advanced Threat Protection solution om sluipende bedreigingen te detecteren en tegen te gaan op endpoints met slechts één agent.
  • Gelijktijdige bescherming op endpoints van klanten en hun netwerken met de naadloze integratie van Symantec Endpoint Protection en Blue Coat Secure Web Gateaway.

Gregg Gerber, Regional Director Benelux bij Symantec, zegt: “Symantec Endpoint Protection 14 is een grote sprong voorwaarts en biedt de nieuwste innovaties op het gebied van endpoint protection. Meerlaagse bescherming, mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie, gesteund door ‘s werelds grootste en meest krachtige intelligentienetwerk, aangedreven door de cloud – houdt in dat dit één van de slimste keuzes is in Endpoint Technologieën. Symantec Endpoint Protection 14 is een essentieel onderdeel van een geïntegreerde cyber-strategie die bedrijven nodig hebben om de geavanceerde hedendaagse bedreigingen tegen te gaan.”

Sharron Finney, Corporate Data Security Officer bij Adventist Health System, zegt: “Als zorginstelling hebben we te maken met privé dossiers van patiënten en wettelijke normen, dus het gebruik van innovatieve beschermingstechnologie is cruciaal voor ons bedrijf. “Als een grote instelling met tienduizenden gebruikers, kunnen we geen onnodige risico’s nemen door elke nieuwe technologie of Endpoint product in te zetten. Wij rekenen dan ook op Symantec om die innovaties te integreren met bewezen producten en oplossingen, zoals Symantec Endpoint Protection 14.

Volgens het 2016 Forrester Wave for Endpoint Security Suites, “Symantec biedt de meest complete endpoint security. Symantec’s expertise op het gebied van endpoint security technologie bestrijkt een scala aan preventie-, opsporing- en herstelmogelijkheden. Bijna elke mogelijke aanval wordt afgeweerd als kopers gebruik maken van de volledige omvang van deze portefeuille.

Prijzen en beschikbaarheid

Symantec Endpoint Protection 14 is vanaf nu wereldwijd beschikbaar. Meer informatie is via deze link te vinden.

Bronnen

Met meer dan 300.000 klanten is Symantec een bewezen leider in het beschermen van bedrijfsgegevens. Symantec’s Global Intelligence Network biedt wereldwijd inzicht in de bedreigingen door middel van big data, verzameld uit meer dan 175 miljoen controlepunten.

  • Gartner Magic Quadrant: Symantec is erkend als leider in het Gartner Magic Quadrantvoor Endpoint Protection Platforms
  • Symantec Endpoint Protection is erkend als toonaangevend in het 2016 Forrester Wave report voor Endpoint Security Suites
  • SC Magazine Review: Symantec Endpoint Protection 14 is door SC Magazinebeoordeeld met de hoogste ranking en het beste koopadvies
  • 2016 Best Protection Award van AV Test
  • AAA ratings van SE Labsreviews van Endpoint-oplossingen

 

###

Over Symantec
Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) is de wereldwijde leider op het gebied van cyberbeveiliging en helpt bedrijven, overheden en particulieren hun belangrijkste gegevens op alle gebieden te beveiligen. Overal ter wereld verwachten organisaties dat Symantec met strategische en geïntegreerde oplossingen komt, om geavanceerde aanvallen tegen endpoints, cloud en infrastructuur tegen te houden. Symantec beheert één van ’s werelds grootste cyberintelligentienetwerken, om bescherming te bieden tegen de meest geavanceerde bedreigingen. Meer informatie is te vinden op www.symantec.com, of volg Symantec op FacebookTwitter en Linkedin.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht