Konst på film, mediernas roll i Argentina och Gradvall möter Beatrice Eli

Hur funkar konst på bio? Kritisk närstudie av filmer om David Hockney och Vincent van Gogh. Dessutom komedifilmfestival i Stockholm och intervju med popprinsessan Beatrice Eli i Gradvalls podd

Hur blir det när konst ska gestaltas på vita duken? Samtal med konstnären Sophie Tottie och konstkritikern Clemens Poellinger om bioaktuella "Loving Vincent" om Vincent van Gogh och dokumentären om David Hockney "Hockney: Landscape, portraits and one still life".

Vad skrattar man åt i till exempel Libanon och Serbien? Just nu pågår en internationell komedifilmfestival i Stockholm och vi har träffat den amerikanska tv-producenten Vijal Patel - som bland annat jobbat med tv-serien Black-ish, och den libanesiska skådespelaren Julia Kassar.

Det är valtider i Argentina. Hur ser förhållandet mellan medierna och det politiska livet ut där idag? Vi får en rapport från kulturkorrespondent Naila Saleem. Hon har träffat dokumentärfilmaren Jayson McNamara.

Och så är Jan Gradvall på plats i studion och berättar om senaste avsnittet av Gradvallpodden där han träffat popartisten Beatrice Eli.

Programledare: Roger Wilson
Producent: Anna Tullberg

Musik som spelats i avsnittet