Semifinalklart i U21-EM: Italien–Spanien och Tyskland–England. Arkivbild.
Semifinalklart i U21-EM: Italien–Spanien och Tyskland–England. Arkivbild.

Semifinalklart i U21-EM

England och Spanien var redan klara för semifinalerna i U21-EM i Polen. På lördagen stod det klart att Italien och Tyskland också är vidare från gruppspelet.

ANNONS
|

Det regerande mästarlaget Sverige åkte ut i gruppspelet sedan laget fallit mot Slovakien med 0–3 i den sista gruppspelsmatchen. Just Slovakien hade fortfarande chansen att gå vidare som bästa tvåa.

Men det sprack sedan Italien slog Tyskland med 1–0 i Krakow i den avslutande gruppspelsmatchen i grupp C. Ackompanjerade av busvisslingar och burop stod lagen för en pinsam uppvisning i gå-fotboll där inget av lagen gjorde några ansatser att försöka gå till anfall. Man kan anta att lagledningarna hade full koll på att Danmark samtidigt ledde mot Tjeckien i Tychy (en match som slutade 4–2 till Danmark), där Tjeckien var det enda hotet mot att Italien och Tyskland skulle bli etta och tvåa.

ANNONS

Just 1–0 innebar att Italien tog hem gruppsegern före Tyskland tack vare seger i mötet lagen emellan, samtidigt som Tyskland hade ett mål upp på Slovakien och blev bästa tvåa.

I tisdagens semifinaler ställs Italien mot Spanien medan Tyskland får möta England.

TT

ANNONS