torsdag25 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Starta din prenumeration

Prenumerera

Placeringsguiden

Allt fler läsare upptäcker Privata Affärer och Placeringsguiden

Publicerad: 12 oktober 2017, 06:03

Den senaste Orvestoundersökningen, som mäter hur många svenskar som läser varje nummer av tidningen, visar på kanonsiffror för både Privata Affärer och Placeringsguiden.

Ämnen i artikeln:

Privata Affärer

PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


Mätningen visar att antalet som läsaer Privata Affärer ökade med 11 procent till 151 000 läsare, jämfört med samma period i fjol.

– Vi är självklart mycket glada över utvecklingen. Men det här är bara början på vår resa. Vår ambition är att göra privatekonomi till en folkrörelse och där är vi inte ännu. Men det goda resultatet bekräftar att vi är på rätt väg, säger Per Hammarlund, chefredaktör på Privata Affärer.

Systertidningen Placeringsguiden ökar med hela 35 procent och läses i dag av 81 000 placeringsintresserade svenskar.

– Det är oerhört roligt att fler ger oss förtroendet och visar att efterfrågan på oberoende vägledning är stort, säger Placeringsguidens chefredaktör, Fredrik Lindberg.

Det ligger en rad olika faktorer bakom framgångarna med Privata Affärer och Placeringsguiden, enligt Per Hammarlund.

– Läsarna uppskattar att vi är oberoende. De vet att våra råd inte bottnar i något egenintresse, till skillnad från banker, mäklare och försäkringsbolag som tjänar grova pengar på att rekommendera sina egna produkter, säger han.

– En annan förklaring är att du kan träffa oss på så många olika sätt. Vi utbildar privatpersoner på våra fond- och aktiekurser och placeringskvällar, vi reser tillsammans och besöker spännande tillväxtmarknader i hela världen, du kan lyssna till våra poddar i bilen och du kan ringa till oss och diskutera din privatekonomi två timmar i veckan. Som grädde på moset driver vi en av landets främsta sajter om privatekonomi, säger Per Hammarlund.

Även privataaffarer.se har haft en stark period med rekordtrafik.

– Spännande börsklimat i kombination med riktigt bra och läsvärda artiklar gör att många läsare hittat till vår sajt, säger Privata Affärers nyhetschef Magnus Gustavsson.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera