Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Belgiens herrlandslag i fotboll

TV: Drömmål när Belgien vann stort

Belgien hade bara 0-0 i halvtid mot Panama.

Men direkt i den andra halvleken stod Dries Mertens för ett sagolikt mål – därefter var det inget snack om saken.

Belgien vann med klara 3-0.

Många pratade om att Belgien skulle pulverisa lilla Panama i första matchen av grupp G. Belgien öppnade också i ett vansinnigt tempo och hade en mängd med chanser under matchenes första tio minuter.

NYHETSBREV: Få SportExpressens nyhetsbrev om VM

Men därefter avtog pressen och Panama fick betydligt bättre kontroll på belgarnas offensiv. Så pass bra kontroll att lilleputtlaget höll nollan i den första halvleken.

– De ska ha heder för insatsen, säger Markus Johannesson i SVT:s sändning.

FÖLJ VM: Liverapporter från alla VM-matcher

Dubbla mål av Lukaku

Belgiens förbundskapten Roberto Martinez verkade ha sagt ett par väl valda ord till sina spelare i halvtidsvilan. Belgarna såg nämligen betydligt starkare ut efter paus och ledningsmålet dröjde inte länge.

I den 47:e minuten frälste Dries Mertens med ett drömmål. Napolispelaren fick en kalasträff med sin sträcka vrist som letade sig in bakom den storspelande Jaime Penedo i Panamas mål.

Romelu Lukaku, som länge såg trög ut i matchen, fick sedan öppna sitt målskytte i VM. Först via huvudet på Kevin De Bruynes inlägg och därefter chippade Manchester Uniteds anfallare in 3-0 efter Eden Hazards snygga framspelning.

MISSA INGA VM-NYHETER: Få största VM-nyheterna direkt i Messenger!

Lukaku tippas av många kunna utmana om att bli VM:s skyttekung och därför var nog de dubbla målen extra skönt för Belgiens stjärna.

– Resultatmässigt var det här godkänt, prestationsmässigt var det inte det, säger Markus Johannesson.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.