Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mötet om framtidens medicin och hälsa ställs in

Svenska Läkaresällskapets nämnd har beslutat att inte genomföra mötet ”Framtidens Medicin & Hälsa” men fortsätter att ta ansvar för att frågorna lever vidare.

– Tanken bakom ”Framtidens Medicin & Hälsa” var att samla stora delar av läkarkåren i ett helt nytt forum där hälso- och sjukvårdens viktigaste frågor skulle diskuteras och debatteras, säger Stefan Lindgren, ordförande i Svenska Läkaresällskapet. Vi har fått många positiva reaktioner på initiativet bland läkare, men inser att vi inte kommer att uppnå målet om en bred uppslutning i frågorna och har därför beslutat att ställa in mötet i den här formen.

Programmet på Framtidens Medicin & Hälsa fokuserade på tre huvudteman; teknik, etik och den medicinska debatten i samhället. Alla med fokus på den framtida läkarrollen och kompetensen.

– Att läkarkåren ska kliva fram i debatten, ta grepp om etiken och kontroll över tekniken råder det ingen tvekan om; vi läkare behövs som en kraft för att utveckla framtidens hälso- och sjukvård och det medicinska kunskapssamhället, fortsätter Stefan Lindgren.

Svenska Läkaresällskapet har viljan och förmågan att leda den här utvecklingen och kommer fortsatt ta ansvar för att lyfta frågorna under andra former.

– Läkarkåren kan inte vara passiv om hälso- och sjukvårdens utveckling inte är förenlig med vår professions yrkesetik, avslutar Stefan Lindgren. Då måste vi göra vår röst hörd! Att mötas och diskutera dessa frågor är av största vikt. För framtiden går inte att stoppa. Och den kommer både innebära förändringar av läkarrollen och stora utmaningar för hälso- och sjukvården.

Framtidens Medicin & Hälsa skulle ha ägt rum den 14-15 november 2017 på Stockholm Waterfront.
Svenska Läkaresällskapet kommer att återbetala inbetald deltagaravgift till dem som anmält sig till mötet.

För pressfrågor kontakta
Stefan Lindgren, ordförande Svenska Läkaresällskapet genom Jaana Logren Bergqvist, Kommunikationsansvarig, jaana.logren@sls.se, 08- 440 88 68

För frågor kring återbetalning av kongressavgift kontakta
Magnus Anclair, projektledare för Framtidens Medicin & Hälsa, magnus.anclair@sls.se 070-209 48 76

Ämnen

Kategorier


Svenska Läkaresällskapet är läkarkårens oberoende vetenskapliga och professionella organisation och arbetar för en förbättrad hälsa och sjukvård i samhället. Vi är en politiskt och fackligt obunden ideell förening med cirka 10 500 medlemmar. Vi arrangerar konferenser, seminarier och debatter och stödjer medicinsk forskning. Mer information hittar du på www.sls.se

Kontakter

Jaana Logren Bergqvist

Jaana Logren Bergqvist

Presskontakt Kommunikationschef Svenska Läkaresällskapet 08-440 88 68
Ellinor Schmidt

Ellinor Schmidt

Presskontakt Programansvarig 0706950074

Läkarnas oberoende vetenskapliga professionsorganisation som arbetar för bästa möjliga hälsa för alla.

Svenska Läkaresällskapet är läkarnas oberoende, vetenskapliga professionsorganisation, fackligt och politiskt obunden ideell organisation.

Läkaresällskapet arbetar för en bättre hälso- och sjukvård för dagens och morgondagens patienter. Vi utvecklar frågor som rör vetenskap, utbildning, kvalitet och etik och erbjuder en stimulerande mötesplats. Vi arrangerar konferenser, seminarier och debatter i aktuella medicinska frågor.

Svenska Läkaresällskapet
Klara Östra Kyrkogata 10
101 35 Stockholm
Sverige