Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Antonsson om allsvensk comeback: "Vill inte stänga dörrar"

Championship

Han har fått knapert med speltid i Leeds. Samtidigt som Marcus Antonsson trivs i klubben medger han att situationen inte är optimal och öppnar för en flytt.
- Jag måste få spela fotboll, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Marcus Antonsson öste in mål i Kalmar under våren i fjol och lämnade senare under sommaren för spel i Leeds United. Väl där har han dock haft det svårt att slå sig in i Championship-klubbens startelva. Han fick förtroende till en början men under våren blev det mestadels bänknötande. Totalt blev det 16 framträdanden under den gångna säsongen ligaspel.

- Största anledningen till det är givetvis att Chris Wood hade sitt livs säsong. Han gjorde 30 mål och vann dessutom hela skytteligan. Han gjorde det fantastiskt och jag gläds med honom men samtidigt får det så klart konsekvenser för min del, säger Antonsson till Fotbollskanalen.

Annons

- Jag har trivts riktigt bra i Leeds hela tiden och gör det fortfarande. Men situationen har ju inte varit optimal för mig särskilt under sista halvåret när jag inte fick spela. Det är frustrerande ibland när jag känner att jag skulle kunna göra det hur bra som helst i den här ligan och att spelet passar mig.

Leeds laddar nu inför den kommande säsongen under nye tränaren Thomas Christiansens ledning. Konkurrensen om anfallsplatserna har ökat sedan klubben förstärkt med Caleb Ekuban från Chievo och Samuel Saiz Alonso från Huesca under sommarens transferfönster.

Antonsson, som inledde starkt under försäsongen, blev kvar på bänken i de två senaste träningsmatcherna mot tyska Borussia Mönchengladbach och spanska Eibar.

- Jag tycker att det har gått ganska bra under försäsongen och känner mig i riktigt bra form och fysiskt kanske bättre än någonsin. Men nu har jag inte fått spela i de två senaste matcherna så vi får se vad som händer, säger Antonsson.

Annons

Kan det bli aktuellt att söka sig vidare?
- Det är lite oklart nu. Leeds är en fantastisk klubb på alla sätt och vis men speltiden är det viktigaste och man måste tänka på sig själv också. Jag känner att jag måste få spela fotboll och utvecklas genom det.

För ett par dagar sedan rapporterade Fotbolldirekt att flertalet allsvenska klubbar följer anfallarens situation och att Malmö FF och AIK lämnat förfrågningar om hans tillgänglighet. Antonsson berättar att han har siktet inställt på Leeds men medger att han känner till intresset - och utesluter inte en comeback.

- Jag vill inte stänga några dörrar om jag säger så. Men planen har väl hela tiden varit att jag inte ska vända hem nu. Jag känner att jag har mycket mer att ge här ute. Det har funnits ett ganska stort intresse hela tiden från det att jag fick sitta mycket på bänken och det är väl ganska naturligt med tanke på att jag var skyttekung i allsvenskan när jag lämnade och gjorde det väldigt bra då. Men mer än så har det inte varit, jag har haft fullt fokus på Leeds och att göra det så bra som möjligt där för att öka mina chanser att spela.

Annons
Publicerad 2017-07-24 kl 12:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto