Elokuun lopussa juh­li­taan ve­net­sia­lai­sia – Jo­ki­laak­so­jen pe­las­tus­lai­tok­sen alueel­la saa ampua ilo­tu­lit­tei­ta

Venetsialaisia eli huvilakauden päättäjäisiä juhlitaan perinteisesti elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Venetsialaisia pidetään perinteisesti huvilakauden päätöksenä.
Venetsialaisia pidetään perinteisesti huvilakauden päätöksenä.
Kuva: Pentti Vuosaari

Venetsialaisia eli huvilakauden päättäjäisiä juhlitaan perinteisesti elokuun viimeisenä viikonloppuna. Jokilaaksojen pelastuslaitos sallii ilotulitteiden ampumisen alueellaan venetsialaisten aikaan ilman erillisen ilmoituksen tekemistä.

Ilotulitteet sallitaan 25. elokuuta kello 18 alkaen, ja niitä saa ampua 26. elokuuta kello 02 saakka.

Ilotulitteita on lupa myydä 22.–25. elokuuta samoilla säädöksillä ja velvollisuuksilla kuin uudenvuoden aikaankin.

Pelastuslaitos muistuttaa, että ilotulitteita täytyy ampua käyttöohjeiden mukaisesti. Sopivia paikkoja ovat aukeat alueet ja rannat, joiden läheisyydessä ei ole rakennuksia tai veneitä.

Metsäpalovaroituksen aikaan ilotulitteiden ampuminen on kielletty.

Ilotulitteilla ei saa aiheuttaa vaaraa ihmisille, rakennuksille tai muulle omaisuudelle. Ilotulitteiden ampujalla täytyy aina olla suojalasit. Ilotulitteita ei saa käyttää taajamien keskustoissa, asuinalueilla eikä rakennusten läheisyydessä. Ilotulitteet on sallittu vain 18 vuotta täyttäneille henkilöille.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueelle kuuluvat seuraavat kunnat: Kalajoki, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki, Haapavesi, Siikalatva, Pyhäntä, Kärsämäki, Haapajärvi, Pyhäjärvi, Reisjärvi, Sievi, Nivala, Oulainen, Merijärvi, Alavieska ja Ylivieska