Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sparkad av Leksand
– nu tillbaka i truppen

Eric Himelfarb fick sparken av Leksand för tio dagar sedan, men har inte gjort klart med någon ny klubb.

I dag var han tillbaka och tränade med SHL-jumbon.

– Jag vågar inte bekräfta någonting innan tränarna säger något. Du får ta det med dem, säger Leksands lagkapten Johan Ryno.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Simon Hastegård

Den 14 oktober fick den kanadensiske forwarden Eric Himelfarb, 31, veta att han inte längre är önskvärd i Leksand.

Ett mål och två assist och SHL:s sämsta plus/minus (-15) ledde till att sportchefen Tommy Salo gjorde sig av med Himelfarb.

– Eric kommer inte längre att kunna erbjudas den speltid som han vill ha och behöver, och därför är det bättre att han får utvecklas vidare i en annan klubb, sa Salo till Leksands hemsida.

Himelfarb tillbaka

Men Leksand har fått skadebekymmer. Och på fredagen tränade Eric Himelfarb med Leksand, enligt uppgift till SportExpressen.se.

Något som Leksand sedan har bekräftat. Dessutom har man gjort en helomvändning i fallet med sparkade Eric Himelfarb.

– Eric har tränat med juniorerna under en tid nu och är fortfarande vår spelare. På grund av skadeläget i A-truppen kommer han tillfälligt att plockas tillbaka in i A-laget, säger sportchefen Tommy Salo till klubbens hemsida.

Toni Kähkönen fick en hjärnskakning mot Växjö, och bröt handen, vilket gör att han blir borta en månad.

"Jättestort avbräck"

– Jättetråkigt. Han har spelat med mig och Mattias Ritola och jag tycker han är en fantastisk spelare att spela med. Duktig i både powerplay och boxplay och fem mot fem. Jättestort avbräck för oss, men nu får andra kliva fram i stället, säger Leksandskaptenen Johan Ryno till SportExpressen.se.

På Kähkönens plats med Mattias Ritola och Johan Ryno tränade Martin Grönberg. Och på Grönbergs plats med Jens Bergenström och Fabian Brunnström tränade den tidigare sparkade Eric Himelfarb.

Och mot Skellefteå på lördagen gör han comeback för Leksand precis som Jon Knuts, som värvats tillbaka från Malmö.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.