Over Microsoft Translator

Microsoft Translator is een cloudservice die vertaalt in meer dan 45 talen. In aanvulling op het faciliteren van Bingvertaler voor Zoeken, Bing Bar en Bing.com/translator, faciliteert Microsoft Translator vertalingen in producten van Microsoft, zoals Microsoft Office, Yammer, Skype Translator, Internet Explorer en vele andere.

In Microsoft Translator wordt een automatische vertaalmachine gebruikt waarbij middels machine learning statistische vertaalmodellen worden gegenereerd. Meer informatie over hoe automatisch vertalen werkt.

Welke talen worden ondersteund in Microsoft Translator?

Op dit moment ondersteunt Microsoft Translator de volgende talen:

Afrikaans
Frans
Klingon
Pools
Thais
Arabisch
Grieks
Klingon (pIqaD)
Portugees
Tongan
Bangla
Haïtiaans
Koreaans
Querétaro Otomi
Traditioneel Chinees
Bosnisch (Latijn)
Hebreeuws
Kroatisch
Roemeens
Tsjechisch
Bulgaars
Hindi
Lets
Russisch
Turks
Catalaans
Hmong Daw
Litouws
Samoan
Urdu
Deens
Hongaars
Malagasy
Servisch (Cyrillisch)
Vereenvoudigd Chinees
Duits
IJslands
Maleis
Servisch (Latijn)
Vietnamees
Engels
Indonesisch
Maltees
Sloveens
Welsh
Estisch
Italiaans
Nederlands
Slowaaks
Yucatec Maya
Fijian
Japans
Noors
Spaans
Zweeds
Filipino
Kantonees (Traditioneel)
Oekraïens
Tahitian
Fins
Kiswahili
Perzisch
Tamil
Afrikaans
Indonesisch
Roemeens
Arabisch
Italiaans
Russisch
Bangla
Japans
Samoan
Bosnisch (Latijn)
Kantonees (Traditioneel)
Servisch (Cyrillisch)
Bulgaars
Kiswahili
Servisch (Latijn)
Catalaans
Klingon
Sloveens
Deens
Klingon (pIqaD)
Slowaaks
Duits
Koreaans
Spaans
Engels
Kroatisch
Tahitian
Estisch
Lets
Tamil
Fijian
Litouws
Thais
Filipino
Malagasy
Tongan
Fins
Maleis
Traditioneel Chinees
Frans
Maltees
Tsjechisch
Grieks
Nederlands
Turks
Haïtiaans
Noors
Urdu
Hebreeuws
Oekraïens
Vereenvoudigd Chinees
Hindi
Perzisch
Vietnamees
Hmong Daw
Pools
Welsh
Hongaars
Portugees
Yucatec Maya
IJslands
Querétaro Otomi
Zweeds

Welke talen zullen in de toekomst worden ondersteund?

Microsoft Translator voegt periodiek nieuwe talen toe op basis van de vraag naar talen en de kwaliteit van vertalingen. In Microsoft Translator is een significante hoeveelheid vertaalde tekst van hoog niveau vereist, doorgaans meer dan 1 miljoen woorden, om voor een taal een vertaalsysteem op te bouwen.

Als u ondersteuning voor een specifieke taal wilt, schrijft u ons dan op het forum.

Microsoft Translator for Businesses

Microsoft Translator ondersteunt een breed scala aan producten en diensten om bedrijven te helpen met hun vertaalbehoeften. Ga voor meer informatie over Microsoft Translator voor bedrijven naar de webite van Microsoft Translator op https://www.microsoft.com/translator.

Tekst vertalen met Vertaler

 • Voer in het linkertekstvak de tekst in die u wilt vertalen
 • Controleer of de ingestelde taal in het tekstvak links de taal is van uw tekst. Als de automatisch gedetecteerde brontaal niet juist is, wijzigt u deze dan met behulp van de taal-vervolgkeuzelijst.
 • Rechts kiest u de taal waarin u wilt vertalen.
De vertaalde tekst zal verschijnen in het vak rechts.

Aanvullende functies om u te helpen de vertaling beter te begrijpen:
 • Spreken: Klik op de knop Voorlezen onder het doeltaal- of brontaalvak om de tekst hardop uitgesproken te horen.
 • Zoeken: De zoekknop stelt u in staat te zoeken naar de vertaalde tekst op het web met Bing.com
 • Woorduitlijning: U kunt de vertaling van afzonderlijke woorden binnen een tekenreeks of tekst controleren. Bij het aanwijzen van een woord in het tekstvak van de bron- of doeltaal wordt het overeenkomende woord in de andere taal gemarkeerd.

Webpagina's vertalen met Vertaler

 • Voer de URL in van de website die u wilt vertalen in het linkertekstvak.
 • Rechts kiest u de taal waarin u wilt vertalen.
 • Klik op de knop “Vertalen”.
 • Klik op de nieuwe koppeling die verschijnt in het rechtervak.
De vertaalde webpagina opent als een nieuw tabblad in uw browser.

Documenten vertalen


Op Bing.com/vertaler kunt u niet direct een document vertalen maar u kunt de vertaalfuncties in Microsoft Word gebruiken voor het vertalen van .doc, .docx, .txt, en .pdf bestanden. Om een document te vertalen in Word
 • Open het bestand in Microsoft Word
 • Klik op het tabblad Controleren in het lint boven in het scherm
 • Klik in het tabblad “Controleren” op de knop “Vertalen”
Het vertaalde document zal worden geopend in een nieuw tabblad in uw browser via een (onbeveiligde) http-verbinding. Voor meer informatie over alle vertaalfuncties in Microsoft Word kijkt u naar deze snelle handleiding (alleen Engels).

Feedback over incorrecte vertalingen

Automatische vertaling biedt minder betrouwbare resultaten dan vertalingen die door mensen zijn verzorgd. Als u ons aanvullende informatie geeft, helpt u ons toekomstige vertalingen te verbeteren. Om een onjuiste vertaling te rapporteren klikt u onder de vertaling op de Duim omlaag-knop.

Het is voor ons ook nuttig wanneer u laat weten of een vertaling goed is. Klik op de knop Duim omhoog als u een goede vertaling ziet!

Automatisch gedetecteerde talen niet juist

Als de brontaal is ingesteld op "Automatisch detecteren", zal in Vertaler automatisch geprobeerd worden de taal vast te stellen van de door u aangeboden tekst. In korte teksten is soms niet voldoende informatie aanwezig om de juiste taal vast te stellen. Kies in dat geval de taal handmatig.

Ik kan sommige webpagina's niet vertalen

Om uw privacy te beschermen vertaalt Vertaler geen https-sites en sites waarvoor aanmeldingsgegevens vereist zijn. Bij sommige sites wordt opening in lezers zoals Microsoft Translator expliciet geblokkeerd.

Microsoft Translator opnemen in uw blog

Om uw blog toegankelijk te maken voor een wereldwijd publiek kunt u Microsoft Translator eenvoudig toevoegen aan sites die worden gehost op veel van de wereldwijd meest populaire bloggingplatforms. Om Microsoft Translator toe te voegen aan een door WordPress.org gefaciliteerde site gebruikt u de WordPress-invoegtoepassing . Als uw blog wordt gehost op een platform als Blogger , Tumblr, of Weebly, gebruik de Vertaler WebWidget.

Microsoft Translator opnemen in uw website

U kunt Microsoft Translator direct gebruiken op uw website door gebruik te maken van de Web Widget of de Microsoft Translator API. De Widget kan snel en makkelijk worden toegepast, ook als u geen softwareontwikkelaar bent, door een codefragment toe te voegen, dat kan worden gevonden hier.

Door gebruik te maken van de API van Microsoft Translator of via tools van een derde partij kunnen ontwikkelaars de gebruikersinterface voor vertaling op webpagina's en in apps volledig aanpassen. Meer informatie over de Translator API vindt u op de de Microsoft Translator website.

U kunt gebruikmaken van het Raamwerk voor gezamenlijke vertalingen om uw gebruikersgemeenschap toe te staan paginavertalingen te verbeteren met de Widget of de Translator API.

Skype Translator gebruiken

Skype Translator maakt video-, audio- en tekstomzettingen in verschillende talen mogelijk. Een voorbeeld van Skype Translator is beschikbaar via beperkte beta-uitnodigingen. U kunt zich registreren voor het voorbeeld op

Vertaler-apps voor Windows en Windows Phone

Vertaal direct via dezelfde krachtige Translator service met gebruik van de Windows en Windows Phone apps. De applicaties hebben verschillende functies; vertaling van en naar alle talen, cameramodus, spraak naar tekst [en tekst naar spraak] en offline taalpakketten waarbij u de app ook kunt gebruiken als uw toestel niet is aangesloten op het internet.

Sommige van deze vertaalfuncties zijn ook beschikbaar in de app Bing Zoeken voor iOS en Android.

Meer vragen

Meer vragen over Vertaler kunt u stellen aan ons forum of neem contact met ons op hier.