Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sichuan Yinuoshi Agricultural Science and Technology Co Ltd

Kiwibessensector China staat nog in de kinderschoenen

De kiwibes is een zeldzame en dure fruitsoort die nog tamelijk onbekend is en wereldwijd in kleine volumes wordt geproduceerd. In de Chinese regio Dandong in de provincie Liaoning is het grootste kiwibessenareaal te vinden. De rijping van het fruit is afhankelijk van het ras, klimaat en het teeltgebied. In de streek Ya'an in de Chinese provincie Sichuan worden de vroege rassen eind juli geoogst en de late rassen eind augustus/begin september. Het marktseizoen duurt twee tot drie maanden. Dankzij de beperkte beschikbaarheid van kiwibessen zijn de prijzen relatief stabiel," vertelt Jinming Fan van Sichuan Yinuoshi agricultural science and Technology.






"Kiwibessen kunnen met schil gegeten worden en zijn nog rijker aan voedingstoffen en vitamines dan traditionele kiwi's. Bovendien brengt de teelt minder risico's met zich mee dan die van gewone kiwi's die alleen in hoger gelegen, koelere streken kunnen worden geteeld."





"Ons bedrijf werd in 2014 in Ya'an opgericht. In vier jaar tijd hebben wij ons areaal van 8 naar 162 hectare uitgebreid. Binnen nu en twee jaar zullen onze bomen productief worden. We verwachten dat onze jaarproductie over twee jaar rond de 300 tot 400 ton zal bedragen. We telen kwalitatief sterke rassen die we uit het buitenland hebben geïmporteerd. In de toekomst willen we samenwerken met onderzoekscentra om nieuwe rassen te ontwikkelen."



"Ten opzichte van Dandong is de kiwisector in Ya'an nog klein. Ik denk echter niet dat dit een bedreiging voor ons is. Ten eerste telen we diverse rassen en ten tweede kunnen wij dankzij onze geografische ligging ons product een maand eerder vermarkten, wat ons een voorsprong op de markt geeft."



"De meeste van onze bomen staan nog in bloei. Dit jaar verwachten we een productie van 20 ton die voornamelijk verkocht zal worden aan high-end retailers in grote en middelgrote steden. Om een efficiënt verkoopsysteem te ontwikkelen, overwegen wij de oprichting van een onafhankelijk verkoopbedrijf om ons merk verder uit te bouwen. We promoten ons product ook via internetplatforms. Daarnaast willen we graag samenwerken met regionale distributeurs."



"Op dit moment zoeken wij naar distributeurs die ervaring hebben met het vermarkten van zachtfruit en gevestigd zijn op de Xinfadi markt in Beijing, de Huizhan markt in Shanghai of de Jiangnan markt in Guangzhou zodat nog meer consumenten kennis kunnen maken met onze unieke kiwibessen."

Voor meer informatie:
Jinming Fan
Sichuan Yinuoshi agricultural science and Technology Co Ltd.
Website: www.inno-fresh.com
Mobile: +86 133 5056 6918
Email: fan@inno-fresh.com
Publicatiedatum: