Oscar over China-transfer: "Ben een pionier in het voetbal"

16 januari 2017, 09:44   Bijgewerkt: 16 januari 2017, 09:49

Enkele weken geleden verruilde middenvelder Oscar Premier League-koploper voor het Chinese Shanghai SIPG. Een opvallende overstap, die hem in Engeland en daarbuiten op de nodige kritiek kwam te staan. De Braziliaan ziet zichzelf echter niet als een speler die puur voor het geld naar Azië is gegaan, maar als iemand die het voetbal wereldwijd wil verbeteren.

"Ik ben een pionier, samen met de andere spelers die al voor mij naar China zijn gegaan. Ik wil deze competitie verbeteren en wil zorgen dat meer voetballers deze competitie leren kennen", zegt de middenvelder op de website van de FIFA. "Het is goed voor het voetbal dat het spel in alle delen van de wereld blijft groeien. China heeft veel geld in het voetbal geïnvesteerd en er spelen goede voetballers. Dit helpt het niveau van de competitie omhoog."

Hoewel Oscar nog maar net in China speelt, is hij al blij met zijn transfer. "De eerste indruk is uitstekend", zegt hij. "Shanghai is een fantastische stad met geweldige gebouwen", aldus de international, die zijn oude club nog wel in de gaten houdt. "Mijn focus ligt hier, maar ik kijk nog steeds naar de Premier League. Natuurlijk support ik Chelsea."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen