Direct naar artikelinhoud

Axel Witsel gaat voor 20 miljoen euro per jaar naar China

Axel Witsel.

Axel Witsel is de eerste Rode Duivel die in China gaat voetballen. Hij bereikte een akkoord met een Chinese club, maar het is nog niet duidelijk of het om Shanghai SIPG of om Tianjin Quanjian gaat. Bij beide clubs kan hij per seizoen 20 miljoen euro verdienen. Witsel loopt nu wel het risico zijn plaats bij de Rode Duivels te verliezen.

Volgende zomer loopt het contract van Axel Witsel (27) bij Zenit Sint-Petersburg af. Vorige zomer liep hij op de valreep een transfer naar Juventus mis. De Italiaanse ploeg meldde zich in oktober opnieuw, maar wou slechts 6 miljoen euro neertellen voor een speler die over zes maanden gratis mag vertrekken.

Te weinig, vonden ze in Sint-Petersburg. Het bod van Juventus verbleekte bij de aanbiedingen die de voorbije dagen vanuit China binnenrolden. Zowel Tianjin Quanjian als Shanghai SIPG wilde 20 miljoen euro neertellen voor Witsel. 20 miljoen euro nu of 0 euro volgende zomer: voor de bonzen van Zenit was de rekening snel gemaakt.

Shanghai SIPG legde Witsel een contract voor vier jaar voor, Tianjin Quanjian één voor drie jaar waarbij hij telkens jaarlijks 18 miljoen plus 2 miljoen aan bonussen kan verdienen. Een veelvoud van wat hij nu opstrijkt bij Zenit. 

Volgens La Gazetta dello Sport koos Witsel voor Shanghai SIPG, waar hij opnieuw kan werken onder André Villas-Boas, die eerder ook al zijn coach was bij Zenit. Hij zou er ook zijn gewezen ploegmaat Hulk terugzien en kan er samen gaan voetballen met de Braziliaan Oscar, die voor 70 miljoen euro door Shanghai SIPG werd weggekocht bij Chelsea. 

Andere media zeggen echter dat hij naar Tianjin Quanjian gaat. Daar zou hij werken onder coach Fabio Cannavaro en samenspelen met Brazilianen Luis Fabiano en Jádson.