Dénia.com
Zoek

Dénia zal adelaars gebruiken om de meeuwen bang te maken die ongecontroleerd in het kasteel nestelen

Januari 24 van 2023 - 13: 24

De gemeenteraad van Dénia voegt via het concessiebedrijf dat verantwoordelijk is voor ongediertebestrijding, Lokímica SA, een nieuwe strategie toe om de meeuwenpopulatie te verminderen, vooral in el castillo.

Het bedrijf volgt al drie jaar de strategie om meeuweneieren na het legseizoen te prikken om reproductie ervan te voorkomen. Deze actie heeft bijgedragen aan het verminderen van de overbevolking van dit dier met ongeveer 200 exemplaren per jaar.

Toch is er nog steeds een grote populatie meeuwen in het kasteel van Dénia, wat het concessiebedrijf ertoe heeft aangezet een professionele valkenier in te huren. De strategie, die wordt toegevoegd aan die van het beschadigen van de eieren, is dat een adelaar intimideert door de meeuwen aan te vallen, zodat ze niet in de buurt komen van het leggen van eieren in de monumentale ruimte. Het doel is dat de meeuwen de locatie associëren met gevaar en zich verspreiden.

De roofvogel wordt vier maanden lang drie keer per week losgelaten in het kasteel: de twee voor het broedseizoen en de twee erna.

2 Reacties
  1. Pepa zegt:

    Hoe wreed! Welke schade richten meeuwen in het kasteel aan? Zij zijn uw bewakers!! Ze geven een bijzondere charme aan het fort. Ze leiden een eigen leven en als ik me niet vergis zijn ze inheems.
    Dan hebben we het over beschermde soorten...
    Ik hoop dat de adelaar er geen neemt.
    Doe ze alsjeblieft geen kwaad!
    Ik ga naar het kasteel, ik benader ze en ik fotografeer ze, soms gaan ze weg maar komen terug, andere keren schrikken ze niet eens terug.
    Ik begrijp het niet!

  2. Roy zegt:

    Goed nieuws als je in de stad woont!!! – de meeuwen zijn al begonnen met nestelen op daken in de stad, dus er zullen nog meer meeuwen verhuizen. Ik heb 2 vragen (1). Wat is het probleem met meeuwen die nestelen in het kasteel? (2) Welke clown heeft het idee van de havik bedacht – weer een geweldig idee van het gemeentehuis


37.861
4.463
12.913
2.700