10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBMW va investi aproximativ 870 de milioane de dolari în Mexic pentru...

BMW va investi aproximativ 870 de milioane de dolari în Mexic pentru a impulsiona vehiculele electrice

Producătorul german de automobile BMW va investi 800 de milioane de euro (866 de milioane de dolari) în statul central San Luis Potosi din Mexic pentru a produce baterii de înaltă tensiune și modele „Neue Klasse”, adică vehiculele complet electrice, a anunțat vineri (3 februarie) producătorul auto, potrivit Reuters.

Extinderea, care va aduce aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă la operațiunile sale din Mexic, este cea mai recentă impulsionare a BMW în vehiculele electrice.

Producătorul auto urmărește să transforme mai mult de jumătate din vânzările sale în mașini complet electrice până în 2030.

Șeful fabricii este Harald Gottsche.

BMW va investi milioane de dolari în Mexic pentru vehiculele electrice ce vrea să le dezvolte acolo pentru a crește producția în 2027

„Vom începe să construim, să construim extensiile și noul ansamblu de baterii la începutul lui 2024 și vom începe (să creștem) producția la începutul lui 2027”.

BMW va investi peste 800 milioane de dolari pentru a dezvolta și produce vehiculele electrice

Mai mult de jumătate din fondurile care vor fi investite în Mexic – 500 de milioane de euro – sunt alocate centrului de asamblare a bateriilor de pe terenul fabricii existente a producătorului de automobile.  Acolo vor lucra aproximativ 500 de angajați suplimentari. Alte 500 de locuri de muncă vor fi create în alte zone.

Restul de 300 de milioane de euro vor merge pentru adaptarea și extinderea caroseriei și construirea unei noi linii de asamblare pentru instalarea bateriilor, a spus BMW.
Anunțul vine după alte câteva extinderi majore ale producătorului auto în ultimele luni, inclusiv o investiție de 1,7 miliarde de dolari în Statele Unite.

Trump insistă pentru zid la granița cu Mexic

Administraţia federală americană s-a închis parţial sâmbătă şi deocamdată nu există semne ale unor eforturi concrete pentru redeschiderea agenţiilor federale închise din cauza impasului politic legat de cererea lui Trump.

”Nu vă pot spune când se va redeschide guvernul, dar vă pot spune că nu se va redeschide atât timp cât nu avem un zid, un gard, oricum vreţi să îi spuneţi. Oricum s-ar numi, este acelaşi lucru – o barieră în calea celor care vin în valuri în ţara noastră şi în calea drogurilor”, a spus liderul de la Casa Albă după o videoconferinţă de Crăciun cu militarii americani aflaţi în operaţiuni peste hotare.

Finanţarea a aproximativ un sfert dintre programele federale – printre care Departamentele de Securitate Internă, Justiţie şi Agricultură – a expirat vineri la miezul nopţii. În absenţa unui acord pentru depăşirea acestui impas, închiderea parţială a activităţii guvernului federal al SUA se va prelungi şi în 2019.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă