Şoför esnafı ile iftar! Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe müjdeler verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Şoför Esnafları ile İftar Programı'nda konuştu. Kamu çalışanlarına müjde veren Erdoğan, bayram tatilinin 9 gün olacağını söyledi.

GİRİŞ 19.03.2024 20:20 GÜNCELLEME 20.03.2024 01:19
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da şoför esnafı ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Bugün Kuzey Irak'ta yürüttüğümüz operasyonda şehit olan askerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Kura törenimizle birlikte deprem bölgesinde teslim ettiğimiz afet konutu sayısı 76 bini aştı. Ardından yine canlı bağlantı ile 14 kilometrelik Arnavutköy-İstanbul Havalimanı yeni metro hattının hizmete açılış törenine iştirak ettik.

"İSTANBUL'UN RAYLI SİSTEM AĞ UZUNLUĞUNU 362 KM'YE ÇIKARDIK"

Böylece İstanbul'un toplam raylı sistem ağı uzunluğunu 362 kilometreye çıkardık. Son hattında devreye girmesiyle birlikte, İstanbul'un trafik çilesinin biraz daha azalacağı kanaatindeyim.

Akabinde Mamak'ta toplu açılış törenimiz vardı. Mamak Belediyesi ve bakanlıklarımızın ilçemize kazandırdığı toplam 62 kalem eser, hizmet ve projeyi resmen hizmeti açtık.

MAMAK'A YÖNELİK HİZMETLER

Hem deprem konutlarımızın hem metro hattımızın hem de Mamak'ta hizmete aldığımız yatırımların ülkemize milletimize ve bu yatırımlardan faydalanacak kardeşlerimize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.

"ALLAH BİRLİĞİMİZİ BERABERLİĞİMİZİ DAİM KILSIN DİYORUM"

Şimdi de siz şoför esnafı kardeşlerimle kucaklaşıyor şu mübarek iftar sofrasının güzelliğini birlikte paylaşıyoruz. Bu sofra biliyorsunuz muhabbet sofrası. Soframızı şereflendirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın diyorum.

Sevgili kardeşlerim şoför esnaflarımızla bizim özel bir dostluğumuz yol arkadaşlığımız vardır. Siyasete ilk atıldığımız dönemden itibaren sizlerle farklı vesilelerle bir araya geldik, dertleştik hasbihal ettik, kimi zaman salon toplantılarında, kimi zaman taksi dolmuş duraklarında, kimi zaman trafikte sizlerle hep yakın irtibat halinde olduk.

Türkiye'nin nabzını tutarken her zaman sizlerin fikirlerinden istifade ettik. Çünkü şoför esnafı bu kardeşlerimin yaptıkları iş icabı milletimizin aynasıdır. Sizlerin bu ülke, bu millete, bu şehre yaptığı hizmetlerin yerini hiçbir şey tutamaz.

Kiminiz takside, kiminiz minibüste, kiminiz otobüste helal rızık peşinde koşuyorsunuz. Her gün sadece Ankara'mızda yüz binlerce hemşerimizin iş yerine, evine, sevdiklerine güvenle ulaşmasına sizler vesile oluyorsunuz.

"ŞOFÖR ESNAFININ NEFRET OBJESİ OLMASI KABUL EDİLEMEZ"

Her biriniz yılın 365 günü günün 24 saati faal olan mesuliyeti gerçekten ağır bir mesleği icra ediyorsunuz. Daima sizlerle yol yürümüş bir kardeşiniz olarak her gün nasıl bir mücadelenin içinde olduğunuzu çok iyi biliyorum. Daha sonra şoförlerimizi hedef alan sözlü ve fiili saldırı haberi medyaya yansıdı. Dün Keçiören'de taksi durağına yapılan saldırı da benzer bir örnektir. Bazı münferit örnekler üzerinden şoför esnafı kardeşlerimin itham edildiğini üzülerek görüyoruz. Bu asla kabul edilemez bir durumdur.

Şoför esnafı kardeşlerime yönelik haksız ithamların yapılması vahimdir. Milletin yetki verdiklerinin görevi suçu başkalarına yıkmak değil sorunu tespit edip çözüm üretmektir. Trafik sürekli sıkışıyorsa burada şoför kardeşlerim suçlu değil mağdur konumundadır.

Özellikle artan trafik keşmekeşinden şoför esnafı kardeşim herkesten çok daha fazla etkileniyor. Görevi trafiği hafifletmek olanların kendi beceriksizliklerinin vebalini şoförlerimize yüklemesi işgüzarlıktır. Enerjimizi ve kapasitemizi bahane aramak için değil sorunları çözmek için kullandık. Gece gündüz çalışarak ülkemizi ulaştırma alanında dünyada parmak gösterilen yere taşıdık.

"DOLMUŞ VE MİNİBÜS ESNAFIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİ İNŞALLAH GİDERECEĞİZ"

Meclisin açılması ile birlikte dolmuş ve minibüs esnafımızın plakalarına dair mülkiyet sorunlarıyla ilgili mağduriyetleri inşallah gidereceğiz.

Şehir içinde faaliyet gösteren halk otobüsü esnafımızın hat tahsis süreleriyle faaliyetlerine devam edebilme haklarını da korumaya alacağız.

Ulaştırma ve Çevre Bakanlığımız gerekli mevzuat hazırlıklarını yaptı seçimlerden hemen sonra parlamentomuzun takdirine sunuyoruz.

Asfalt dökmemekle, yol, köprü yapmamakla övünenlere hak ettikleri cevabı 31 Mart'ta vereceğinize inanıyorum.

Ulaştırma projelerini devam ettirmek yerine üzerine hafriyat dökenleri siyaset arşivinin tozlu raflarına havale edeceğinizden şüphe duymuyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜNE ÇIKTI

Sözlerimi bitirmeden önce kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki bir buçuk günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzda paylaşmak istiyorum.

Kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. Bayramda tatil 9 güne çıktı."

ERDOĞAN: HAYIRLI OLSUN

Erdoğan bayram tatili ile ilgili paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum.

Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza rahatça değerlendirebilecekleri 9 günlük bir vakit verdik.

Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 138
  • Emin 1 ay önce Şikayet Et
    Allah aşkına birde kamu personeli çalışsın işçi izinli denilsin olmaz mı? Yok olur mu ? …
    Cevapla
  • cmk 1 ay önce Şikayet Et
    başkanım seyyanen 3000₺ acil emekliye verilmesi lazım.kamudan tasarruf ederek bu iş olur.soylemedi deme bunca emekli sizin yanınızda lütfen....
    Cevapla
  • Anavatan 1 ay önce Şikayet Et
    Asil mujdeler aecimden sonra zamlar ve vergi artislariyla gelecek sabirsizlikla bekliyoruz uçan Türkiye'yi
    Cevapla
  • Mesut 1 ay önce Şikayet Et
    ÖTV ne oldu başkan ses seda yok
    Cevapla
  • İbrahim 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rızası için emekli maaşlarına da seyyanen zam müjdesi verilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş