Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Witsel lijkt voor China te kiezen: ‘Het wordt geen soap zoals in de zomer’

Laatste update:

Het heeft er alle schijn van dat Axel Witsel zijn loopbaan in China vervolgt. Volgens de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport en de Franstalige openbare omroep RTBF is de overgang van de middenvelder van Zenit Sint-Petersburg naar Shanghai SIPG voor twintig miljoen euro rond. Sky Italia verzekert dat de bestemming van Witsel echter Tianjin Quanjian is, voor drie jaar.

/

Witsel liep afgelopen zomer een transfer naar Juventus mis, maar leek deze maand of komende zomer alsnog naar Turijn te kunnen. Een jaarloon van achttien miljoen euro in China lijkt echter de doorslag te geaan geven. De Italiaanse topclub gaat niet verder dan 4,5 miljoen euro op jaarbasis. Het feit dat Hulk en trainer André Villas-Boas ook op de loonlijst van Shanghai SIPG staan, speelt eveneens mee.

“Ik verwacht dat we dezer dagen duidelijkheid zullen krijgen over Axels toekomst”, zegt Alain Goblet van Lifecompass, die Witsel financieel advies geeft, in gesprek met Het Nieuwsblad. "Het wordt geen soap zoals afgelopen zomer. Maar ik bemoei me niet met de sportieve keuze die Axel maakt, dat is iets wat hij zelf doet samen met zijn vader, die zijn zaakwaarnemer is."

"Het lijkt me logisch dat je zo’n bod overweegt, alleen is de vraag hoeveel keuze Axel heeft", zo stelt Goblet. "Hij is nog steeds eigendom van Zenit. In de zomer is hij wel vrij, maar wat als hij over drie maanden zijn been breekt? Axel is 28 jaar, heeft een dochtertje van twee en wordt binnenkort weer vader. Het is een afweging tussen het rationeel-financiële en het emotionele."

Wat zou jij doen, als je Axel Witsel was?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop het niet voor hem. Altijd roepen dat je ambities hebt en hogerop wil om vervolgens naar Rusland en China te vertrekken. Dat zijn gewoonweg stappen waarin je laat zien 0 ambities te hebben. (Behalve alleen voor het geld).
Mocht hij naar China gaan is het allucht verstandig voor Martinez om naar spelers te kijken die op een hoger niveau acteren.
Ik hoop dat hij verstandiger is en toch laat zien dat hij wel degelijk sportieve ambities heeft.

1 januari 2017 om 21:58

Ik denk dat de keuze wel duidelijk is, Witsel wil nog een mooi bedrag verdienen voor zichzelf en voor zijn volgende generatie(s), jammer natuurlijk maarja bijna iedereen zou voor zo'n kans gaan als je veel meer kan verdienen dan je nu al doet.

1 januari 2017 om 22:34

Gohjah. Hij is pas 28. Die boot komt over 2 of 3 jaar nog wel eens langs en dan kan je nog een jaar of 4 cashen. Maar je hebt tenminste iets gemaakt van je carriã£â¨re. Bij Zenit is hij enkel achteruit gegaan waardoor je eerder aanbiedingen van clubs als Everton verwacht en toch kwam er nog deze gouden kans.

Eens proeven van het Calcio, leuke affiches tegen Napoli, Roma, Milan ende derby trgen Torino, een paar titels pakken, misschien zelfs een CL en eens spelen in Bernabeu of Nou Camp of zo. Daar droom je als jongen toch van? Alleen al van die prachtige hymne. Oke, hij speelde al vaak CL maar met Juve heb je wel een kans om ver te raken. Misschien zelfs geschiedenis schrijven met Belgiã£â« op het volgende WK of EK. Toch leuk om aan de kleinkinderen te vertellen.

Het is een prachtige ervaring, en ondanks zijn uitzonderlijke talent is hij nooit verder geraakt dan Portugal en Rusland, met alle respect. Ach ja, het is zijn keuze en het bedrag is echt wel immens. Misschien had ik het in zijn situatie ook gedaan, ook al vind ik het nu onbegrijpelijk. Het is moeilijk om je in zo'n situatie in te leven.

1 januari 2017 om 23:19

Ik snap wat je bedoelt, maar het feit dat Witsel een paar jaar terug als koos voor Zenit wees er al op dat hij zijn sportieve ambities al in de koelkast had gezet.

1 januari 2017 om 22:25

Ik hoop het wel voor hem. Mooie aanbieding voor een niet hele bijzondere speler. Mooi even 50 miljoen meenemen. Lekker vroegtijdig met pensioen en van het leven genieten. Bijna iedere speler van zijn leeftijd en niveau zou dit niet afslaan. Ik geef ze groot gelijk.

Man man wie had dat gedacht. Maarja niets aan te doen e als je zo een bod krijgt. Die zit binnen voor de rest van zijn leven. Pffff te gek voor woorden. Maar zijn plaats bij België zal hij kwijt zijn

1 januari 2017 om 21:52

Gaat hem puur om het cashen... denk niet dat hij ook maar 1 seconde bezig is met Belgie

1 januari 2017 om 21:54

martinez selecteert op naam dus ik denk dat ie erbij is de volgende interland

Wat zal ik hiervan balen als het daadwerkelijk rondkomt. Persoonlijk wil ik Axel Witsel al zolang in een Europese topcompetitie zien. Toen hij bij Benfica (2011-2012) speelde, had ik gehoopt dat hij naar een club als Chelsea of Manchester United zou vertrekken, maar toen ging hij voor veel geld naar Zenit Sint Petersburg en ik was blij om te horen dat het erop leek dat hij nu dus naar Juventus zou gaan, maar baal er wel van dat hij nu dus (waarschijnlijk) op het punt staat om naar China te vertrekken, want gezien onder andere z'n leeftijd zal hij niet meer in een Europese topcompetitie terechtkomen en ik denk dat z'n plek bij het Belgische elftal ook in gevaar komt.

Precies hetzelfde had/heb ik ook bij Hulk. Toen hij bij FC Porto speelde, zag ik hem graag bij Chelsea. Chelsea had destijds ook een extra vleugelaanvaller nodig (tenminste, in mijn ogen dan) en mijn inziens zou Hulk met zijn fysieke kracht goed in de Premier League passen, maar uiteindelijk vertrok ook hij naar Zenit en speelt nu dus in China.

Erg jammer, want vind/vond zowel Hulk als Witsel erg goede voetballers in hun periodes bij Porto en Benfica en ik denk dat ze het bij clubs als Chelsea, Manchester United, Juventus, etc. echt wel goed zouden doen of gedaan hebben, maarja, financieel onafhankelijk waren Witsel en Hulk al na hun avontuur in Rusland en nu zullen ze nog veel en veel meer gaan verdienen in China.

Ja, 18 miljoen per jaar, niet mis. Ik vind het jammer voor hem dat hij zich nooit op het llerhoogste niveau heef kunnen tonen en lang niet alles uit zijn carriã¨re heeft gehaald. Zelf had hij het ook altijd maar over zijn ambitie om in een topcompetitie te spelen. Nu is die droom weg. Maar ja, sla 18 miljoen per jaar maar eens af. Hij was beter nog een jaar bij Benfica gebleven, dan naar Manchester United of zo en dan kon hij later nog voor het geld gaan.

Ik lees hier al meerdere keren dat Witsel zijn plaats bij België kwijt zal zijn. Dit slaat toch helemaal nergens op!? In China verkeert hij het voetballen ofzo? Kom op zeg!

Dit kan gewoon niet. Dit mag niet. Witsel is al jaren de speelbal van het kapitaalkrachtige Zenit die hem al jaren vasthoudt. Dit gaan ze hem echt niet flikken. Witsel moet eerst bij een topclub langs en als hij 33 ofzo is kan hij nog altijd naar China. Dit wil hij écht niet.

Iedereen kan veel verdienen op dat niveau, maar dit soort keuzes zijn dat van een golddigger

Tja mannen. Als jij in zijn schoenen zou staan zou je dit ook niet afwijzen. Tuurlijk is het jammer dat hij nooit echt topvoetbal heeft gespeeld maar denk je dat hij daar van baalt? Hij heeft geld, lekker leven en is niet super populair waardoor je minder snel wordt lastiggevallen.

Wat is die laatste zin toch weer onzin alsof hij het nu zo zwaar heeft met een kind en er komt een tweede kind aan. Er zijn genoeg mensen die het met heel veel minder geld moeten doen dan wat hij nu verdient en die redden het prima.
En tuurlijk snap ik dat als je zo'n dik salaris aangeboden krijgt dat je er over na gaat denken maar kom er gewoon eerlijk voor uit dan dat je voor het geld gaat kiezen.
Al denk ik met 28 dat hij nog makkelijk 3 jaar ergens anders heen kan gaan en daarna pas zou moeten gaan cashen als hij dan nog zou willen.

Ik heb mijn twijfels over de vrijheid van keuze van Witsel. Van Benfica naar Zenit was ook niet echt zijn keuze en nu heb ik weer het gevoel dat Zenit absoluut wil cashen ten koste van Witsel. Hij zal er natuurlijk wel rijkelijk voor beloond worden maar of het van harte zal zijn ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren