Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe vrijhandelszones in China

China werkt aan verdere openstelling en liberalisering van handel door 7 nieuwe vrijhandelszones aan te kondigen. Die bevinden zich in binnenlandse provincies en de aankondiging ervan gaat vooraf aan de G20 bijeenkomst. 

Minister van Handel Gao Hucheng vertelt in een interview met Xinhua News Agency of woensdag 7 september dat onder andere de provincies Liaoning in het noordoosten, Zhejiang in het oosten, Shaanxi in het noordwesten en Henan in centraal China een vrijhandelszone krijgen. Hiermee zullen er in totaal 11 vrijhandelszones zijn. Dit is de eerste keer dat vrijhandelszones worden toegestaan in binnenlandse gebieden. 

In 2013 werd de eerste vrijhandelszone geopend in Shanghai, gevolgd door zones in Guangdong in het zuiden, Fujian in het oosten en Tianjin in het noorden van China in april 2015. 

Wang Danqing, partner van Bejing-gevestigd ACG Management: "De nieuwe vrijhandelszones zullen niet enkel hervorming en liberalisering in China bevorderen. Ze hebben ook hun eigen eigenschappen om lokale economische ontwikkeling te bevorderen."

Volgens Xinhua is de vrijhandelszonde in Liaoning erop gericht om de concurrentiepositie van noordoost China te verbeteren. Dit gebied zal een belangrijke rol gaan spelen in verdere ontwikkeling van handel en economische samenwerking met Rusland, Japan en Zuid-Korea. Het is niet duidelijk wanneer de nieuwe vrijhandelszones in werking zullen treden. 

Publicatiedatum: