Hainan Airlines vliegt drie keer per week tussen Shanghai en Brussel

Vanaf volgend winterseizoen voegt Hainan Airlines drie keer per week een directe vlucht tussen Shanghai Pudong en Brussels Airport toe. Deze vluchten zijn gepland op maandag, woensdag en vrijdag en zullen gebeuren met een Dreamliner 787-9, een van de meest moderne toestellen in de luchtvaart. Tickets voor vluchten tussen beide steden zijn vanaf vandaag te koop.

Dieter De Beus

Brussels Airport is verheugd dat Hainan Airlines vanaf 25 oktober 2017 een nieuwe directe route tussen Shanghai Pudong International Airport en Brussels Airport aanbiedt. Hainan Airlines bood in het verleden al een directe vlucht tussen Brussel en Shanghai aan, van mei 2010 tot december 2011, naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Shanghai. De luchtvaartmaatschappij heeft nu beslist om permanent directe vluchten aan te bieden.

“De directe verbinding tussen Brussel en Shanghai biedt beide landen nieuwe groeimogelijkheden, aangezien hierdoor directe handelsrelaties en het toerisme gestimuleerd worden. De Belgen kunnen de fascinerende groeiende Chinese metropool verkennen, en de Chinezen kunnen hun ontdekking van Europa starten in Brussel, het hart van Europa. Het uitgebreide netwerk vanuit Brussels Airport naar andere Europese bestemmingen en naar Afrika biedt bijkomende mogelijkheden voor zakenreizigers en toeristen uit de regio van Shanghai”, aldus Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Hainan Airlines is al sinds 2006 aanwezig op Brussels Airport en verzorgt momenteel een dagelijkse directe route tussen Peking en Brussels Airport. Nadat in november 2016 in Peking een intentieverklaring werd ondertekend, heeft Hainan Airlines nu in beide luchthavens de nodige slots verkregen om de directe route tussen Shanghai en Brussel vanaf 25 oktober 2017 aan te bieden.

“Sinds we in 2006 zijn gestart met onze route van Peking naar Brussel, konden al honderdduizenden mensen genieten van de alom geprezen dienstverlening die Hainan Airlines aanbiedt tussen België en China”, aldus Ji Chun Liu, Marketing Director van Hainan Airlines. “De zaken-, vrijetijds- en handelsreizen tussen België en China hebben een enorme groei gekend. De nieuwe route van Shanghai naar Brussel zal deze groei nog stimuleren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus