Breaking news

Giovinazzi geniet van kans en kijkt niet verder dan China

Antonio Giovinazzi maakt zich op voor zijn eerste volledige raceweekend als Formule 1-coureur. Na in Australië zaterdagochtend te zijn ingestapt als vervanger van Pascal Wehrlein mag de Italiaan in China weer plaatsnemen in de auto van de niet-fitte Duitser. Mogelijk is dat volgende week, in Bahrein, niet anders.

De kans lijkt niet al te groot dat Wehrlein binnen enkele dagen fit genoeg wordt om in Bahrein wél te kunnen rijden, al liet Sauber dit de afgelopen dagen nog in het midden. Giovinazzi zelf rekent nergens op: "Ik heb geen vaste afspraak met het team en heb geen idee wat er volgende week gebeurt", sprak hij donderdag in Shanghai tijdens de FIA-persconferentie. Giovinazzi wil in China vooral genieten van deze voor hem prachtige kans. "Ik hoop hier een goede indruk te maken. Een doelstelling heb ik niet. Het wordt pas mijn tweede race in de Formule 1, belangrijk voor mij wordt vooral om zo goed mogelijk werk te verrichten voor het team. Een WK-punt zou heel mooi zijn, maar dat gaat heel moeilijk worden. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen."

In Melbourne maakte Giovinazzi een uitstekende indruk: in de kwalificatie wist hij bijna teamgenoot Marcus Ericsson te verslaan en greep hij maar net naast een plek in Q2, in de race maakte hij geen fouten. De regerend vicekampioen van de GP2 Series kwam als twaalfde over de finish, voor Stoffel Vandoorne.

Sluit je aan bij de Motorsport community

Praat mee
Vorig artikel Mercedes: “Klagende rivalen horen bij het spelletje”
Volgend artikel Vettel ziet Mercedes nog altijd als grote favoriet voor het kampioenschap

Beste reacties

Er zijn nog geen reacties. Wil je er één schrijven?

Meld je gratis aan

  • Snel toegang tot je favoriete artikelen

  • Stel alerts in voor breaking news en je favoriete coureurs

  • Laat je horen met de reactiemodule

Motorsport prime

Ontdek premium content
Abonneer

Editie

Nederland