Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laatste volumes onderweg voor viering Chinees Nieuwjaar

Minder Chileense kersen naar China maar hoge prijzen

"We zijn Chileense kersentelers en -exporteurs en leveren alle bekende kersenrassen, zoals Lapins, Bing en Santina," vertelt Alvaro Aspee van SAFCO Trading in Shanghai dat gespecialiseerd is in de import van Chileense druiven en kersen. "We verkopen onze producten onder de naam Rio King maar ook onder een aantal andere merknamen. Vorig jaar november zijn we gestart met de import per luchtvracht, waarna we over zee zijn gaan importeren. Eind december kwamen de eerste containers aan en er zullen nog tot eind januari containers binnenkomen, precies op tijd voor de viering van het Chinese Nieuwjaar." 


 
"De markt voor Chileense kersen in China is dit jaar totaal anders dan vorig jaar. Het seizoen begon erg laat vorig jaar en het Chinese Nieuwjaar was in februari en niet in januari. Dit seizoen begon juist vroeg en we hebben er dit jaar voor gekozen de eerste volumes per luchtvracht te vervoeren. De productie is vergelijkbaar met die van vorig jaar. We hebben een goed seizoen met prima prijzen en volumes en ook de kwaliteit is goed. Door de aanhoudende regen en kou in Chili is de productie minder groot dan verwacht. We zijn nu aan het einde van het seizoen gekomen. Er zijn nog één of twee schepen onderweg en we zijn klaar om aan de vraag voor de Nieuwjaarsviering te beantwoorden."


Rechts, Alvaro Aspee
 
"We houden bij waar onze kersen worden verkocht. We hebben samenwerkingscontracten met groothandelaren in verschillende steden in heel China. Na aankomst in Shanghai gaat 10% tot 20% naar secundaire markten in het noorden en noordoosten van China. Het overgrote deel van de kersen wordt in Shanghai en omliggende provincies zoals Jiangsu, Anhui en Zheijang afgezet. De grootste volumes worden verkocht via eindklanten in kleinschalige familiezaken die in alle Chinese steden te vinden te zijn. Deze winkels kopen hun producten in op lokale groothandelsmarkten."
 
Voor meer informatie:
 
Mr. Alvaro Aspee
SAFCO (Shanghai) Trading
aaspee@safcoasia.com
Publicatiedatum: