Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Geldsmijterij China nog niet in de buurt bij zomerse uitgaven Premier League

Laatste update:

De transfermarkt in China sloot afgelopen dinsdag en de clubs hebben niet stil gezeten. Tijdens de winterse transferwindow werd er totaal 388 miljoen euro uitgegeven aan spelers, wat 40 miljoen euro meer is dan afgelopen zomer. Bovendien is het meer dan de clubs in de Premier League in januari besteed hebben.

De Engelse clubs haalden toen namelijk gezamenlijk voor 250 miljoen euro aan spelers. De vergelijking is alleen niet helemaal eerlijk, omdat het in Engeland om een tussentijdse transferwindow ging. In China gaat de competitie pas in maart van start. Een betere vergelijking zou dan te maken zijn met de uitgaven van de Engelse clubs afgelopen zomer. In dat geval is er nog wel een behoorlijk verschil te zien tussen de Chinese Super League en de Premier League. De Engelse clubs spendeerden afgelopen zomer namelijk zo’n 1,4 miljard euro aan spelers.

Daar komen de Chinese clubs gezamenlijk nog niet aan, maar ze lieten afgelopen winter wel zien dat ze de nodige financiële slagkracht hebben. Shanghai SIPG maakte zestig miljoen euro over naar Chelsea voor Oscar, Carlos Tévez vertrok voor tien miljoen euro van Boca Juniors naar Shanghai Shenua en Tianjin Quanjian legde twintig miljoen euro op tafel om Axel Witsel los te weken bij Zenit.

Denk jij dat China in staat is qua uitgaven op hetzelfde niveau te komen als de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

de nodige financiã«le slagkracht is mijn inziens niet zozeer terug te zien qua transferkosten, maar vooral de salarissen.

Ik ben benieuwd hoe dan de verhoudingen liggen.

1,4 miljard..absurde bedragen!!

In beide gevallen gaat het eigenlijk nergens meer over. Dit legt ook direct het hele stokpaardje van bepaalde mensen bloot dat de Premier League zo sterk over de breedte is en dat iedereen van iedereen kan winnen. Dit in tegenstelling tot andere competities. Ik geloof dat Mourinho het hier recent nog over had, maar wat wil je met zulke uitgaven? Dat is een logisch gevolg. Geef de clubs in Duitsland, Italie, Spanje en Frankrijk dezelfde financiele mogelijkheden en ook daar zal het stukken competitiever worden.

Het zou me verder niet verbazen als de Chinese Super League inderdaad de Premier League nog meer gaat benaderen, en of het Chinese voetbal er beter van wordt buiten de gekochte spelers om zullen we moeten afwachten. Maar als de financiele mogelijkheden er zijn om een 'Premier-League-achtig' uitgavenpatroon aan te nemen, zullen ze dat zeker doen.

28 februari 2017 om 17:02

Premier league is naar mijn mening ook nog niks meer aan. De mooie traditierijke clubs zoals Leeds, Sheffield Wednesday, Sheffield United, Charlton Athletic, Wolverhampton Wanderers, Queens Park Rangers, Wimbledon, Aston Villa, Fulham, Derby County, Blackpool, Portsmouth, Bradford City, Coventry City, Ipswich Town en Bolton Wandereres, etc zijn al verdwenen en clubs als Watford, Swansea, Hull, Bournemouth, Crystal Palace voor in de plaats genomen puur omdat die clubs op het goede moment zijn gepromoveerd en die clubs die ik eerder noemde op de verkeerde momenten zijn gedegradeert. Europacup winnaars zoals Aston Villa, Nottingham Forest, Ipswich Town spelen gewoon op het tweede niveau, dat slaat naar mijn mening echt helemaal nergens op dat zie je nauwelijks in een ander land. Achja voor de clubs hoef ik iedergeval de Premier League niet meer te kijken. Wie zit er nou te wachten op Watford-Hull of Swansea-Hull. Leeds United-Sheffield Wednesday zijn pas mooie wedstrijden helaas afgewerkt op het tweede niveau. Of Sheffield United-Bolton Wanderers in de League one, ongelofelijk maar waar. En daar komen nog even 27.000 bij opdagen terwijl clubjes als Hull het stadion in de Premier League nog niet eens kan vullen en veel mensen hier dan met het argument komen dat ze ontevreden zijn met hun eigenaren. Nou ze mogen Ãâ¼berhaupt al blij zijn dat ze in de Premier League spelen. Zonder die Egyptische gast speelden ze hun wedstrijdjes nu nog in de League One en waren ze nooit in hun bestaan gepromoveerd naar de Premier League. Ja ik irriteer me nogal aan het hedendaagse voetbal(vooral Premier League), maar dat had je vast al wel gemerkt...

28 februari 2017 om 18:56

Vroegahh, was alles natuurlijk beter...

Er zijn 6 'top' ploegen in Engeland. En veel veel van de overige clubs kunnen het , de top ploegen, lastig maken.

Dat zorgt voor leuke en spannende wedstrijden.

Buiten de top 6 in Spanje, de top 4 in Duitsland en top 2 in Frankrijk zijn de overige clubs zwak en heel soms heb je dan een stunt.

Niemand zit te wachten op Eibar - Elche of 2 degradatie kandidaten in een competitie. Dus wat probeer je nou te zeggen over de specifiek de Premier League?

Ja de stadions zijn niet altijd gevuld (welke club dan wel? Zelfs Real heeft lege plekken). Het tactische niveau is niet zo hoog in spanje. Maar als je de premier league om de redenen die jij noemt niet volgt, ben je gewoon geen fan van de clubs in de league. En dat kan, maar dan moet je dat gewoon zeggen.

28 februari 2017 om 19:27

Je kan het wel spannender vinden en bla, bla, bla maar dat was vroeger ook zo in de tijd met Fulham, Blackburn, Derby, Leeds, Nottingham Forest etc. Het merendeel van de clubs in de Premier League heeft gewoon ontzettend veel geluk gehad want sommige clubs (hull, Swansea) waren bijna omgevallen totdat het grote geld kwam. Sowieso vind ik het niveau dit jaar niet bijster hoog in de Premier League, rond 2008-2014 vond ik het niveau juist beter. Daarnaast vraag ik me af of jij de clubs in de Premier League nu leuker vind dan pak 'm beet 10, 20 jaar geleden want volgens mij vind bijna niemand deze clubs leuker/mooier(gok ik) Ik ga een competitie niet alleen maar kijken voor het voetbal maar er moeten toch ook wel wat mooie clubs(naar mijn meing) inspelen. Leuk wel dat Middlesbrough promoveerde maar dat was zo'n beetje de enige leuke club die in de afgelopen 7 jaar is gepromoveerd, op Queens park Rangers, Burnley en Leicester misschien na...

28 februari 2017 om 20:34

Sorry maar dit vind ik zo'n gepensioneerden gezeik. Speelden die clubs dan zoveel mooier voetbal? Hadden die dan zoveel leukere spelers onder contract staan? Nee, het enige dat die clubs hebben is wat historie, en dat valt ook wel weer mee, want de clubs die je noemt hebben samen niet eens 15 titels wanneer we Aston Villa even buiten beschouwing laten. Wat is er nou helemaal mis met de huidige clubs in de bpl? Naja, er is genoeg mis met de bpl maar de clubs die jij noemt zouden niets anders doen als zij nu nog steeds op het hoogste niveau uitkwamen. Dus wat do, dat is een die clubs dan mis of missen ze in vergelijking met de clubs die jij noemt? Helemaal niets hoor. Dat is simpelweg misplaatste nostalgie.

Dat de Premier league je niet aanspreekt kan ik inkomen. Dat hoef je ook niet te verantwoorden, maar de dingen die je hier vertelt zijn non-argumenten. De clubs die jij noemt daar heeft het merendeel van de mensen onder de 40-45 weinig meer mee. Itt de huidige clubs in de bpl. Je bent 21, je hebt deze clubs nauwelijks meegemaakt in de premier league, waar komt dit dan vandaan? En hoezo vind jij jezelf in staat om te oordelen dat die clubs vroeger beter of leuker waren terwijl je er niet eens bij was?

28 februari 2017 om 17:20

Daarin redeneer je nu eigenlijk verkeerd. Je draait oorzaak en gevolg eigenlijk om. Dat de competitie over de breedte sterker wordt geacht heeft niet zo veel te maken met de bedragen die ze, zeker nu met de huidige tv deal, kunnen besteden. De grondslag daarin is dat ze de tv gelden veel en veel eerlijker verdelen dan bijna alle andere competities. Juist daardoor is die competitie in de breedte sterker, onvoorspelbaarder en weten ze hun tv rechten dus ook zo ongelooflijk goed te verkopen.

De nummer 20 van de PL krijgt zo'n 66% van het bedrag dat de nummer 1 krijgt aan tv gelden. Dat zorgt er voor dat ook de kleinere ploegen de nodige knaken binnen krijgen en dus meer weerstand kunnen bieden.

Vergelijk je dat met andere competities, dan zie je dat Real en Barca bijvoorbeeld bijna 6x zo veel krijgen als sommige kleine clubs. Dat in Nederland de nummer laatst slechts 18% van het bedrag van de nummer 1 ontvangt. Daarmee werk je het dus in de hand dat je een competitie krijgt waarin de kleinere clubs vaak niet in staat zijn fatsoenlijke weerstand te bieden, wat tot gevolg heeft dat veel wedstrijden de moeite van het kijken niet meer waard zijn omdat het resultaat min of meer toch al vast staat.

1 maart 2017 om 00:17

Ik heb daar zo mijn twijfels over.

Het klopt weliswaar dat een gelijke verdeling tot gelijke verhoudingen op het veld zou moeten leiden, maar ik zie eigenlijk weinig verschil met de competitie voordat de PL in de markt gezet is. Voor het grote geld via tv inkomsten binnenkwam. Sterker, het was nog verassender dan daarna.

Dat de PL zoveel geld genereert heeft mijns inziens vooral te maken met op het juiste moment de Aziatische markt te hebben veroverd. Dat ging ongeveer gelijk op met de groei van de computerspelindustrie, en heeft een beeld geschapen dat de PL een soort buitencategorie is.

Dat is natuurlijk alles behalve waar, en dat zorgt vooral voor vele zinloze discussies.

Persoonlijk vond ik de Engelse competitie in de jaren tachtig leuker dan tussen '90 en 2010. Recent is het weer leuker geworden.

Terugkomend op het punt welke Dejan maakt, denk ik wel degelijk dat men in de andere Europese competities in staat zullen zijn om meer solidair te zijn met een grotere zak geld. Zolang dat in verhouding staat met de som die de PL ophaalt. Zo niet, dan is men gedoemd om niets weg te geven.

Hierdoor houdt de PL de rest van Europa in een houdgreep, en dat is allesbehalve gezond te noemen.

De prestaties van de Engelse clubs in Europese competities buiten beschouwing gelaten.

1 maart 2017 om 10:36

De Engelsen verdelen het geld natuurlijk al veel langer op een evenredigere manier dan pas sinds de nieuwe tv deal. In dat opzicht vind ik het dus onzin om te stellen dat andere competities dat ook zouden kunnen, mits ze maar meer geld zouden krijgen. De Premier League is pas met het huidige en vorige contract, dat inging in 2013, explosief gestegen.

In seizoen 06/07 was United bijvoorbeeld de grootverdiener qua tv gelden met 32 miljoen pond. Clubs als Fulham, Bolton Wanderers, Middlesborough en Reading kregen toen ook gewoon 20 tot 23 miljoen pond. De ratio tussen de kleinere clubs en grootverdieners was toen al hetzelfde als nu, terwijl de inkomsten van de tv gelden toen 5x lager waren dan nu. Sterker nog, in die periode waren de inkomsten uit tv gelden juist wat gedaald ten opzichte van hun vorige contract.

Het grappige is dat ze in Spanje in 2016 een wet ingevoerd hebben waarbij de verdeling van tv gelden ineens via het Engelse model plaats zal vinden. Daarbij zit wel een clausule dat Real en Barca niet in inkomen mochten dalen ten opzichte van wat ze reeds kregen. Blijkbaar hebben ze daar nu ook eindelijk begrepen dat je niets hebt aan een competitie waarbij 2 clubs gegarandeerd structureel verheven zijn boven anderen.

Ik hoop dat we in de Eredivisie ook zo snel mogelijk een model gelijk aan het Engelse in gaan voeren, zodat we eindelijk eens aan een fatsoenlijkere Eredivisie kunnen gaan werken. De top wil natuurlijk niet inleveren waardoor het niet zal gebeuren, met als gevolg dat ze zichzelf laten stagneren in hun ontwikkeling door de weerstand laag te houden.

Op zich wel logisch. De Engelse topclubs blijven kopen totdat ze voor elke positie twee, drie of vier goede spelers hebben. Dat zullen de Chinese clubs niet zo snel doen, die kopen alleen een paar publiekstrekkers.

28 februari 2017 om 17:27

En dan zijn het in feite nog niet eens de topclubs die voor dit immense bedrag zorgen, maar juist de subtoppers, middenmoter en degradanten.. crystal palace dat doodleuk 100 miljoen over de balk smijt bijvoorbeeld.

Zo lang de Chinese clubs gunstige staatsleningen krijgen en daar niks tegenover hoeven te zetten gaat dit nog wel even door. Het streeft alleen zijn doel zo enorm voorbij om het chinese voetbal op een hoger niveau te krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren