Prima cursă în stil „Iron Man”! Piloți îmbrăcați în costume dotate cu motoare cu reacție s-au întrecut în Dubai

Filmele SF sunt acum realitate! Opt piloți îmbrăcați în costume cu motoare cu reacție în stil „Iron Man” și-au luat zborul în Dubai, zilele trecute, luând parte la prima cursă de acest tip din lume, într-un peisaj plin de zgârie-nori și iahturi dintre cele mai luxoase, potrivit CNN. Traseul a fost de 1 kilometru, iar concurenții au fost nevoiți să facă slalom printre cele 12 obstacole gonflabile uriașe care pluteau pe apă.

Doi piloți îmbrăcați în costume cu motoare cu propulsie, la Jet Suit Race Series. Februarie 2024
Opt piloți au luat parte la Jet Suit Race Series (Foto: AFP)

Cursa a durat aproximativ 90 de secunde

Richard Browning, pilotul-șef al companiei britanice Gravity Industries, care a creat costumul tip jetpack și a organizat cursa Jet Suit Race Series împreună cu Consiliul Sporturilor din Dubai, a declarat că evenimentul a fost un succes.  „Sunt piloți pe sus și pe jos și peste tot - este o experiență chiar interesantă.”, a spus el. Fiecare cursă a durat circa 90 de secunde.

Am avut și descalificați, piloți care s-au pierdut cu firea, am avut pe cineva care a ajuns în apă - a fost un haos total, într-un mod distractiv. Cele mai multe tehnologii sunt ridicole și imposibile - până când nu mai sunt.”, a afirmat Browning.

Tehnologia Gravity utilizează un costum imprimat 3D din polimer, aluminiu și titan pentru a combina cinci motoare: unul mare pe spate și două „mini-motoare cu reacție” pe fiecare braț. Acest costum are capacitatea de a ridica o persoană în aer. Browning a spus despre costumul cu o putere de 1.700 de cai cu motorul unei mașini sport Bugatti Veyron. Piloții își pot schimba direcția de zbor mișcând din brațe.

Dacă își îndreaptă mâinile în jos, zboară în sus, iar dacă își ridică brațele în lateral, se lasă în jos. Costumul cu motoare cu reacție funcționează cu motorină sau combustibil de aviație și poate atinge o viteză de până la 136 km/h. Britanicul Issa Kalfon a fost cel care a câștigat locul I.

Browning a declarat că desfășoară în prezent programe de instruire cu membri ai forțelor speciale și paramedici echipați cu aceste costume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net