Canvas trekt verder 'Langs de Oevers van de Yangtze'

zondag 4 september 2016

In de zesdelige VPRO-reeks 'Langs de Oevers van de Yangtze' reizen de Nederlandse fotograaf Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman stroomopwaarts langs de langste en meest iconische rivier van China: de Jangtze of Blauwe Rivier.

Shanghai is de laatste jaren overspoeld door migranten. De grootste havenstad ter wereld kent bijna 10 miljoen nieuwkomers die allemaal hun droom om financieel succesvol te worden in deze stad willen verwezenlijken. Ruben ontmoet een aantal van deze dromers en nieuwkomers en verkent de randvoorwaarden voor succes in Shanghai. Als vrouw mag je bijvoorbeeld niet te hoge jukbeenderen hebben want dat brengt ongeluk. En als jonge migrant is het enorm wennen dat je ouders niet je kamer opruimen zoals je gewend was op het platteland. Maar als het aan China’s president Xi Jinping ligt moet alles wijken voor de Chinese Droom - want succesvolle individuen maken een succesvol volk.


'Langs de Overs van de Yangtze', maandag 5 september om 21.00 uur op Canvas.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers