Tesla wil fabriek openen in China

Joint venture met lokaal merk is vereist

Tesla fabriek
Om zaken als importbelasting voortaan te omzeilen, wil Tesla een fabriek in China openen. Het lijkt erop dat Elon Musk er met open armen ontvangen wordt.

Om nog meer voet aan de grond te krijgen in China, wil Tesla Motors een fabriek in Lingang, een buitenwijk van Shanghai. Onderhandelingen zijn momenteel gaande en naar verluidt is een deal dichtbij.

Om een fabriek op het Chinese vasteland te mogen bouwen, moet Tesla volgens de lokale wetgeving een joint venture aangaan met ten minste één Chinese autofabrikant. Welk merk dat gaat worden, is nog niet bekend.

Importbelasting
China is al een tijdje de grootste markt op het gebied van elektrische voertuigen en de Chinese overheid wil de verkopen van EV's dusdanig stimuleren dat die de komende tien jaar vertienvoudigen. Wat dat betreft, is het dus wel zo verstandig dat Tesla nu instapt en lokaal gaat produceren. Daarmee omzeilt de Amerikaanse fabrikant namelijk de 25 procent importbelasting, waardoor de auto's van Tesla in China een stuk aantrekkelijker worden. En dat geldt uiteraard helemaal voor de aanstaande Model 3, die van zichzelf al relatief vriendelijk geprijsd is, maar door het wegvallen van de hoge importbelasting én de eerdergenoemde stimuleringsfondsen helemaal aantrekkelijk wordt voor de Chinezen. Overigens wist Tesla de omzet in China vorig jaar ondanks de hoge belastingen te verdrievoudigen tot ruim 1 miljard dollar.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (77) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.