© AFP

Stoffel Vandoorne: “Ook in China wordt het moeilijk voor ons”

Zondag komt onze landgenoot Stoffel Vandoorne aan de start in de tweede race van het Formule 1-seizoen. Na een moeilijke seizoensopener zijn de verwachtingen voor de race in China niet bijzonder hoog bij McLaren. “We zullen niet zoveel geluk hebben als in Australië”, vreest teambaas Eric Boullier.

sv

McLaren-Honda kende een desastreus voorseizoen en ook tijdens de eerste race in Australië vielen de prestaties van de Britse renstal tegen. Beide rijders werden geplaagd door mechanische problemen, al kon Vandoorne nog als dertiende en laatste de finish bereiken.”China wordt even moeilijk voor ons”, aldus de West-Vlaming. McLaren heeft wel enkele nieuwe onderdelen meegebracht voor het tweede raceweekend van het jaar, maar volgens Vandoorne moet er toch hard gewerkt worden om er het maximum uit te kunnen halen.

Rondes afleggen

“Ik kijk er wel naar uit om voor het eerst op de baan in Shanghai te rijden”, zei Vandoorne op een positievere toon tegen Motorsport.com. “Het is helemaal anders dan Australië en ook helemaal anders dan de race daarna, in Bahrein. De baan heeft zowel heeft lange rechte stukken en zowel trage als snelle bochten. Tijdens de trainingen zullen we dus veel rondes moeten afleggen om een goede afstelling te vinden. Dan zien we wel hoe de rest van het weekend verloopt.”

De teambaas van McLaren-Honda, Eric Boullier, is alvast weinig optimistisch voor de aankomende race. “Shanghai staat misschien bekend als een onvoorspelbaar weekend, maar ik kan voorspellen dat we niet zoveel geluk zullen hebben als in Australië wat ons tempo tegenover de concurrentie betreft. We moeten eerst en vooral zorgen dat de betrouwbaarheid van onze wagen op punt staat voor we naar prestaties gaan kijken.” Yusuke Hasegawa, hoofd van het Formule 1-project van Honda, deelde die mening. “De lange rechte stukken zullen veel van onze motor vragen, maar we gaan samen met McLaren het maximale eruit proberen te halen. Het seizoen is lang, we hopen iedere race wat vooruitgang te boeken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer